Vreme na Slovaškem ni dopuščalo izvedbe veleslaloma. Foto: EPA
Vreme na Slovaškem ni dopuščalo izvedbe veleslaloma. Foto: EPA

Morda bodo tekmo nadomestili v ponedeljek, ko je predviden rezervni termin. Krovna smučarska zveza Fis je sicer že uro po odpovedi sporočila, da bodo tekmo skušali izvesti v ponedeljek, a obenem opozorila, da bo, če bodo vremenske razmere tudi v nedeljo tako slabe, da slaloma ne bodo mogli izvesti, v ponedeljek kot nadomestna tekma prednost dobila slalomska preizkušnja.

Po prvotnem programu bi se moral veleslalom začeti ob 10.30. Zaradi težav, ki jih je povzročal veter, so najprej start prestavili nekoliko nižje na progi in ga zamaknili za eno uro. 45 minut pred začetkom novega termina se je sešla žirija, ki se je odločila, da tekme vendarle ne bo.

Po dolgem času je znova na sporedu veleslalom. Zadnji je bil na sporedu konec januarja v Mariboru, do konca sezone pa sta še dva. V skupnem seštevku te discipline trenutno najbolje kaže Avstrijki Evi Marii Brem, Ana Drev je sedma. Trenutno najboljša slovenska smučarka je letos v vrhunski formi in je na zadnjih dveh tekmah zasedla drugo mesto. Na Slovaškem bi sicer morale nastopiti še Katarina Lavtar, Ilka Štuhec, Tina Robnik in Maruša Ferk. V nedeljo je v Jasni na sporedu slalom.