Odgovorni na RTV Slovenija so na tiskovni konferenci predstavili projekt Torino 2006. Foto: RTV SLO
Odgovorni na RTV Slovenija so na tiskovni konferenci predstavili projekt Torino 2006. Foto: RTV SLO
V Sestrieru se bodo za medalje borili alpski smučarji.
Olimpijske igre v Torinu boste imeli kot na dlani. Foto: EPA

Televizija Slovenija pripravlja kar 220 ur olimpijskega programa, v katerem bodo v neposrednih prenosih vključeni vsi pomembnejši dogodki. Dogajanje na olimpijskih igrah bo obsežno pokrito tudi na Valu 202 Radia Slovenija.

Eden izmed najzahtevnejših projektov RTV-ja
Kot je dejal urednik športa na Televiziji Slovenija Igor E. Bergant, so olimpijske igre v Torinu eden izmed največjih projektov v zgodovini nacionalne televizije, glavni razlog za to pa je velika razdrobljenost tekmovališč in težka dostopnost. Zaradi tega bo tudi studijski del programa potekal iz Ljubljane.

Drugi program rezerviran za šport
"Osredotočili se bomo na nastope slovenskih športnikov. Pričakujem veliko odmevnost, saj se po 12 letih igre spet vračajo v Evropo. Drugi program bo povsem rezerviran za šport. Program se bo začel vsak dan ob 9. uri. Neposredni prenosi bodo osredotočeni na alpsko smučanje, skoke, teke, nordijsko kombinacijo, biatlon in deskanja. Ostali dogodki bodo predvajani v aktualnih posnetkih," je povedal Bergant.

Pomagala bosta Marcel Štefančič in Peter Poles
Udarna oddaja bo vsak dan ob 20-ih in bo poleg pregleda dogodkov postregla še z zakulisjem in intervjuji. V ta namen se je športno uredništvo okrepilo z Marcelom Štefančičem in Petrom Polesom, ki bosta po Bergantovih besedah vnesla dodatno svežino. V Torinu bo dogodke spremljalo 26 novinarjev in produkcijskih delavcev. Vodja projekta je Miha Žibrat.

Med olimpijskimi igrami tudi nogomet, rokomet in košarka
V času olimpijskih iger (10.-26. 2) bo Televizija Slovenija spremljala tudi ostale športne dogodke. Tako si boste lahko 21. in 22. februarja ogledali neposredna prenosa nogometne Lige prvakov Bayern - Milan in Chelsea - Barcelona. Prav tako ne bodo prikrajšani ljubitelji rokometa, ki bodo lahko spremljali prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov v rokometu med Ciudadom Realom in Celjem Pivovarno Laško ter obe preostali tekmi Krimovk proti Viborgu in Larviku. 19. februarja bo na televizijskih ekranih tudi finalna tekma košarkarskega Pokala Slovenije, v prenosu pa si bo mogoče ogledati tudi NBA All-Star tekmo.

Bogate multimedijske vsebine
Multimedijski center bo dogajanja v Torinu spremljal na teletekstu (str. 650), internetu (www.rtvslo.si/zoi) in mobilnem portalu (wap.rtvslo.si), za katerega so že pridobljene pravice vseh prenosov v živo in poročil. Na teletekstu in internetu boste lahko poleg ostalih vsebin vse pomembnejše izide (alpsko smučanje, skoki, biatlon, hokej ...) spremljali sproti. MMC je pripravili tudi nagradne igre, kvize in napovedi rezultatov, kjer se boste potegovali za praktične nagrade.

Radijci v Torino s preizkušeno ekipo
Tudi radijci se bodo osredotočili na nastope slovenskih športnikov. V Torino potujejo z optimalno ekipo izkušenih novinarjev, ki bodo ob neposrednih prenosih vsak dan pripravili še pet zbirnih oddaj. Urednik Dare Milič pričakuje veliko odmevnost.