Jože Mehle se tako kot na dvojnem zasledovanju ni uspel uvrstititi med najboljših 50. Foto: RTV SLO
Jože Mehle se tako kot na dvojnem zasledovanju ni uspel uvrstititi med najboljših 50. Foto: RTV SLO
Duff Gibson
Duff Gibson je spisal novo poglavje neverjetnih olimpijskih zgodb Foto: Reuters
Rok Benkovič
Našim skakalcem na prvi tekmi ni šlo. V kvalifikacijah za tekmo na veliki skakalnici so pokazali nekoliko boljše skoke, vendar so še vedno daleč od najboljših. Rok Benkovič na najde poti iz krize. Foto: RTV SLO

Veerpalu, v tej disciplini najhitrejši tudi v Salt Lake Cityju, je dobil tek na 15 km klasično, s čimer je Estonija dobila že tretje zlato v Torinu. Edini slovenski predstavnik Jože Mehle je bil 59.

Deskarke so se merile v krosu. Jacobellisova je zlato izgubila s padcem na zadnjem skoku. Njeno neumnost je izkoristila Švicarka Tanja Frieden.

Kanadski "dedek" zrušil rekord
V moškem skeletonu so blesteli Kanadčani, saj so se kar trije uvrstili med prve štiri. Olimpijski prvak je postal Duff Gibson, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah in z 39 leti postal najstarejši olimpijski prvak na ZOI-jih v posameznih športih. Prejšnji rekorder je bil norveški biatlonec Magnar Solberg, ki je v Saporu slavil pri 35-letih. Absolutni rekorder je Američan Jay O'Brien, ki je pri 48 slavil v bobu štirisedu (Lake Placid leta 1932). Drugi je bil Jeff Pain, tretji pa švicarski veteran Gregor Stähli, ki je ubranil bron iz Salt Lake Cityja.

Alpske smučarke so opravile le polovico kombinacije, saj jim je slabo vreme preprečilo nastop v smuku. V slalomu je bila najhitrejša Avstrijka Marlies Schild. Branilka naslova Janica Kostelić je z zaostankom 46 stotink na drugem mestu. Njena večna tekmica Anja Pärson je četrta. Med njiju se je vrinila še ena Avstrijka Kathrin Zettel.

Vsi skakalci na tekmo
Na sobotno tekmo skakalcev na veliki napravi so se uvrstili vsi štirje Slovenci. V kvalifikacijah sta bila najboljša Robert Kranjec (19.) in Jernej Damjan (21.), Peterka je dosegel 29., Benkovič pa 41. izid. Najdlje sta skočila Avstrijec Thomas Morgenstern in Finec Janne Ahonen - 136 metrov.

Vodita italijanska "upokojenca"
Barbara Fusar Poli in Maurizio Margaglio vodita po obveznem programu plesnih parov v umetnostnem drsanju. Italijana sta se na mednarodno prizorišče vrnila iz "upokojitve" po štirih letih in šokirala svetovna prvaka Tatjano Navko in Romana Kostomarova z osupljivimi koraki in zahtevno koreografijo. Originalni program bo v nedeljo, prosti pa v ponedeljek.

Američanke presenetljivo brez finala
Hokejisti so počivali, polfinale pa so odigrale ženske. Švedinje so po kazenskih strelih presenetljivo s 3:2 izločile ZDA. Američanke so po olimpijskem naslovu v Naganu in srebru v Salt Lake Cityju izgubile šele drugo tekmo na OI-jih. Na drugi tekmi Kanadčanke niso imele težav s Finkami (6:0).

Nadaljevali so se tudi boji v curlingu (moški in ženske).