Foto:
Foto:
Dejan Košir
Dejan Košir je na olimpijskih igrah po petem osvojil še šesto mesto. Foto: EPA

27-letni Simon je najboljši deskar v paralelnih disciplinah to zimo in je veljal za favorita, a je že v prvi finalni vožnji zaostal preveč in s tem leto mlajšemu bratu omogočil zmago. V tekmi za bron je Avstrijec Siegfried Grabner za 41 stotink premagal Francoza Mathieua Bozzetta.

Upal sem, da se bosta dobra odrezala, a da bosta osvojila zlato in srebrno medaljo, si nisem upal niti sanjati," je v solzah pripovedal njun oče Walter in priznal, da če bi se moral odločiti, bi zmago raje privoščil Simonu, ker je Philipp že imel zlato medaljo.

Brata usodna za Slovenca
Švicarska brata sta bila v četrtfinalu usodna za Dejana Koširja in Roka Flandra, ki sta se izkazala s šestim in sedmim mestom. Košir, ki je že pred štirimi leti v Salt Lake Cityju s petim mestom za las ostal brez boja za odličje, je bil v tekmi za 5. mesto za 42 stotink počasnejši od še enega Švicarja Heinza Innigerja. Švicarji so sicer blesteli, saj so se vsi štirje uvrstili med najboljših osem. V tekmi za 7. mesto je bil njihov "najslabši" tekmovalec Gilles Jaquet počasnejši od Roka Flandra.
Slovenske barve sta branila še dva Slovenca. Izidor Šušteršič (21. čas kvalifikacij) in Tomaž Knafelj (26.) se nista uspela prebiti v zaključne boje na izpadanje.

Paralelni veleslalom:      
 1. P. SCHOCH          ŠVI 
 2. S. SCHOCH          ŠVI 
 3. S. GRABNER         AVT 
 4. M. BOZZETTO        FRA 
 5. H. INNIGER         ŠVI 
 6. D. KOŠIR           SLO 
 7. R. FLANDER         SLO 
 8. G. JACQUET         ŠVI 
...                        
21. I. ŠUŠTERŠIČ       SLO 
26. T. KNAFELJ         SLO