Ruske biatlonke so prepričljivo dobile štafetno tekmo. Foto: Reuters
Ruske biatlonke so prepričljivo dobile štafetno tekmo. Foto: Reuters
Šjaopeng Han
Han je pisal zgodovino kitajskega športa. Foto: EPA
Daniela Meuli
Daniela Meuli (v sredini) se veseli uspeha z rojakoma bratoma Schoch, ki sta dan prej slavila v moški konkurenci. Foto: EPA

Kazenski krog in šest poprav Brankovičeve je bilo enostavno preveč za biatlonsko medaljo. Šesto mesto je vseeno lep dosežek in izenačitev najboljše slovenske uvrstitve iz leta 2002. Zlata so se veselile Rusinje, srebra Nemke in brona Francozinje.

V akrobatskih skokih prvak Kitajec
Preizkušnjo akrobatskih smučarjev v skokih je dobil 22-letni Kitajec Šjaopeng Han, ki do zdaj v svetovnem pokalu še ni zmagal. Han je svoji domovini priboril sploh prvo zlato medaljo na zimskih olimpijskih igrah v moški konkurenci. Srebro je osvojil Belorus Dmitri Dašinski, bron pa Rus Vladimir Lebedev. Razočaral je najboljši v letošnji sezoni Kanadčan Kyle Nissen, ki je bil šele peti. Branilec naslova Čeh Aleš Valenta je izpadel že v kvalifikacijah.

Arakava pred favoritinjama
24-letna Šizuka Arakava pa je prva japonska prvakinja v umetnostnem drsanju. Japonka, po kratkem programu z minimalnim zaostankom tretja, je v prostem programu izkoristila padce Rusinja Irine Slucke in Američanke Sashe Cohen ter se prebila na vrh.

Meulijeva pričakovano do zlata
V paralelnem veleslalomu je slavila prva favoritinja, 24-letna švicarska deskarka Daniela Meuli. V tej sezoni je bila na petih tekmah svetovnega pokala v tej disciplini vedno med najboljšimi tremi, zadnje tri tekme pa je zmagala. Srebro je osvojila Nemka Amelie Kober, bron pa Američanka Rosey Fletcher, ki je v malem finalu premagala Avstrijko Doris Günther.

Švedinje slavile po podaljšku
Izjemno napeta je bila odločitev v ženskem curlingu, kjer so Švedinje po podaljšku s 7:6 premagale Švico. Skandinavke so že vodile s 5:2, nato pa so Švicarke v 10., zadnji menjavi izenačile na 6:6. Finale je nato z izjemnim metom odločila Anette Norberg. Švedinje so postale prva reprezentanca, ki je hkrati evropski, svetovni in olimpijski prvak.