Japonska ekipa je japonsko kuhinjo zamenjala za slastnejšo italijansko. Foto: EPA
Japonska ekipa je japonsko kuhinjo zamenjala za slastnejšo italijansko. Foto: EPA
Dominik Hašek
Vratar češke hokejske reprezentance je v Torino prispel, njegova prtljaga pa ne. Foto: EPA
Fritz Strobl in Michael Walchhofer
Fritz Strobl (levo) in Michael Walchhofer sta se po smuku skupaj s sotekmovalci zabavala v eni izmed italijanskih diskotek. Foto: EPA

Trenerji se že bojijo, da bo preobilica pic in špagetov, kljub dobrim treningom in vzdušju v ekipi, slabo vplivala na dosežke tekmovalcev.

Brazilska ekipa v bobu pa ima povsem drugačne težave, saj je ostala brez enega od tekmovalcev. Amandodos Santos je bil namreč pozitiven na dopinškem testu, uporabljal pa naj bi prepovedan steroid nandralon. Člana brazilskega boba štiriseda bo nadomestil Claudinei Quirino, ki je bil član srebrne brazilske šprinterske štafete na 4 x 100 m na OI-ju leta 2000 v Atenah.

Hašek ostal brez kovčkov
S težavami se spopada tudi eden največjih hokejskih zvezdnikov, Čeh Dominik Hašek. Zvezdnik je na prizorišču zimskih olimpijskih iger ostal brez prtljage z opremo. Vratarju češke mreže se je oprema izgubila na enem izmed letališč, ko je prek Ottawe, Washingtona in Milana pripotoval v Torino. Za zdaj še ni znano, ali bo kovčke prejel do sredine uvodne tekme z Nemčijo.

Nič kaj veselo ni tudi v francoskem in kanadskem taboru alpskih smučark. Francozinja Carole Montillet zaradi hudega padca na ponedeljkovem treningu v sredo ne bo mogla braniti olimpijskega naslova v smuku. Ta bo minil tudi brez Kanadčanke Allison Forsyth, ki si je na istem treningu natrgala vezi na levem kolenu.

Strobl kraljeval za šankom
Bolj zadovoljni so lahko prireditelji iger, ki si manejo roke od prodaje vstopnic in spominkov. Skupaj so za zdaj prodali že 789.000 od skupno milijona vstopnic, kar je več, kot so predvidevali po proračunu iger. V prvih štirih dneh pa so navijači popolnoma napolnili trgovine s spominki, v katerih so pustili tri milijone evrov. Najbolje gredo v promet kape, majice in značke.

Poleg turistov in navijačev so zabavno nočno življenje preiskusili tudi nekateri športniki. Sedaj že nekdanji olimpijski prvak v smuku, avstrijski alpski smučar Fritz Strobl, se je v noči na nedeljo preiskusil v vlogi natakarja v diskoteki Tabata. Na zabavi, ki je trajala do jutranjih ur, so bili tudi smukači Michael Walchhofer, Bode Miller in Bruno Kernen.

Oblaki bodo zamenjali sonce
Naslednje dni naj bi se nad prizorišče olimpijskih iger v Torinu in okolici zgrnili oblaki. Tekmovališča so danes še obsijana s soncem, a naj bi bilo že jutri drugače. V sredo vremenoslovci predvidevajo oblačno vreme, v četrtek pa celo sneg in otoplitev.