Marsikdo v Sloveniji se ne bo strinjal, ker Jureta Koširja ni v slalomski ekipi. Foto: EPA
Marsikdo v Sloveniji se ne bo strinjal, ker Jureta Koširja ni v slalomski ekipi. Foto: EPA
Janez Šmitek

Vodstvo reprezentance je šele tri dni pred tekmo četverico določilo tudi na podlagi sredinega slaloma za evropski pokal v Madesimu v Italiji. Zmagal je Mitja Valenčič (po prvi vožnji je bil le 13.) 57 stotink pred Kanadčanom Michaelom Janykom. Bernard Vajdič je bil 7., Janez Jazbec (s štartno številko 71) 21. in Aleš Gorza 26.

Bronasti iz Lillehammerja Jure Košir in Mitja Dragšič sta odstopila na drugi progi, potem ko sta prvo vožnjo končala povsem v ozadju - Dragšič je bil 46., Košir pa 49. Druge proge ni končal tudi Drago Grubelnik (33.), medtem ko je Andrej Šporn odstopil na prvi progi.

Izbor ekipe za olimpijski slalom je glavni trener Janez Šmitek pojasnil takole: "Po mojem mnenju je to ta trenutek in tudi v vsej sezoni najboljša četverica. Po stalnosti uvrstitev v vsej sezoni je prvi slalomist Vajdič. Najboljši dosežek sezone ima z 12. mestom Grubelnik. Oba z Valenčičem sta napadalca, kakršne potrebujemo. Tudi na treningih sta najhitrejša, največkrat Grubelnik pred Valenčičem. Valenčič se je izkazal že z 12. mestom v olimpijskem veleslalomu pa tudi v Adelbodnu, v Andori in danes. Gorza ima tri uvrstitve v prvo trideseterico v svetovnem pokalu."

Slalom v Madesimu:
 1. Mitja Valenčič   SLO  1:41.70
 2. Michael Janyk    KAN    +0,57
 3. Cristian Deville ITA     0,71
 4. Oscar Andersson  ŠVE     0,75
 5. Steve Missillier FRA     0,84
 6. Martin Marinac   AVT     0,85
 7. Bernard Vajdič   SLO     0,98
…
21. Janez Jazbec     SLO     1.81
26. Aleš Gorza       SLO     2.19