Kaj bodo pokazali dopinški testi, ki so jih pri desetih Avstrijcih opravili v soboto ponoči? Foto: EPA
Kaj bodo pokazali dopinški testi, ki so jih pri desetih Avstrijcih opravili v soboto ponoči? Foto: EPA

Policijski vir je potrdil, da so v soboto zvečer našli medicinske pripomočke in injekcijske igle (tudi uporabljene), ki jih je eden izmed Avstrijcev vrgel skozi okno. V Torinu prisotni trener Walter Mayer, ki so mu po ZOI 2002 zaradi domnevnih krvnih transfuzij prepovedali udeležbo na olimpijskih igrah do leta 2010, je v Avstriji povzročil prometno nesrečo.

Policija ga je zasačila spečega ob cesti na nekem postajališču 25 kilometrov od italijanske meje. Mayer je skušal oddrveti stran, pri tem pa je trčil v eno izmed policijskih vozil. Možje postave so ga aretirali, vendar so ga danes že izpustili iz pripora.

Avstrijski olimpijski komite je medtem iz reprezentance izkjučili biatlonca Wolfganga Pernerja (četrti v šprintu) in Wolfganga Rottmana, ki sta po sobotni raciji nenadoma zapustila tabor. Sumljivo, ni kaj. Tudi avstrijski olimpijski komite je danes potrdil, da je italijanska policija v sobah avstrijskih športnikov zasegla nedovoljena poživila.

Oglasil se je tudi predsednik avstrijske vlade Wolfgang Schüssel, ki je izrazil ogorčenje nad prisotnostjo Mayerja v avstrijskem taboru, ob tem pa je tudi negodoval nad načinom, s katerim je italijanska policija izpeljala obsežno akcijo.