Michaela Dorfmeister je prva favoritinja ženskega smuka. Foto: EPA
Michaela Dorfmeister je prva favoritinja ženskega smuka. Foto: EPA
Janica Kostelić
Svetovne prvakinje Janica Kostelić ne bo na štartu. Foto: EPA

Čeprav je že osvojila mali kristalni globus, je 32-letna Avstrijka, ki se po koncu sezone namerava upokojiti, zmagala "le" v St. Moritzu. "Moja forma je dobra za mojo samozavest, toda stvari so na olimpijskih igrah vedno drugačne. Tekmo je treba vzeti kot vsako drugo, kar poskuša vsakdo, a vsi vemo, da ni tako," pravi popularna "Michi", svetovna prvakinja iz leta 2001.

Njena rojakinja Renate Götschl je po slabem začetku letošnje zime, ko se je borila s poškodbo kolena, prejšnji mesec v St. Moritzu osvojila drugo mesto, v Cortini pa je že stala na najvišji stopnički.

Kaj zmore Anja Pärson?
Švedinjo Anjo Pärson hrabri lanska zmaga na olimpijski generalki v San Sicariu, kjer so progo od takrat malo spremenili, računati pa je treba še na eno Avstrijko, Alexandro Meissnitzer. Američanka Julia Mancuso je v Cortini za Götschlovo zaostala le pet stotink, dobro formo pa je prikazala tudi na treningih. Bo tako kot pri moških tudi tu na vrhu kakšno presenečenje?

Žal je na ponedeljkovem treningu tako kot branilka naslova, Francozinja Carole Montillet, hudo padla Lindsey Kildow, ki je v tej sezoni dvakrat zmagala. Nastop obeh je še vprašljiv.

Nenadna odpoved Kostelićeve
Na dan tekme je karavano presenetila odpoved Janice Kostelić. Hrvatica, ki je v Salt Lake Cityju zbrala tri zlate medalje, se je za to odločila zaradi povišanega srčnega utripa. Očitno ne želi po številnih težavah z zdravjem nič tvegati. Nastop v preostalih štirih disciplinah naj ne bi bil vprašljiv.

Štartna lista:                    
 1  M. MARCHAND       FRA         
 3  S. BERTHOD        ŠVI         
 5  I. JACQUEMOD      FRA         
 8  P. ROBNIK         SLO         
10  U. RABIČ          SLO         
11  A. MEISSNITZER    AVT         
23  M. DORFMEISTER    AVT         
24  R. GÖTSCHL        AVT         
25  F. AUFDENBLATTEN  ŠVI         
26  M. SCHILD         ŠVI         
27  L. RECCHIA        ITA         
28  J. MANCUSO        ZDA         
29  A. PÄRSON         ŠVE         
30  K. VANDERBEEK     KAN         
31  L. KILDOW         ZDA         
32  J. KOSTELIĆ       HRV  

Tekma bo v sredo ob 12.00.