Petra Robnik je v svojem olimpijskem debiju zasedla 25. mesto. Foto: RTV SLO
Petra Robnik je v svojem olimpijskem debiju zasedla 25. mesto. Foto: RTV SLO
Andreas in Wolfgang Linger
Brata Andreas in Wolfgang Linger sta bila najbolj usklajena v sankanju. Foto: EPA
Dale Begg Smith
Dale Begg Smith je na grbinah upravičil vlogo prvega favorita. Foto: EPA

Naši severni sosedi so se zlata najprej razveselili v svojem paradnem športu - alpskem smučanju. Michaela Dorfmeister je bila najboljša v smuku. Medalji sta osvojili še Martina Schild in Anja Pärson. Hrvatica Janica Kostelić zaradi zdravstvenih težav ni štartala. Petra Robnik je bila 25., Urška Rabič pa je odstopila.

V sankanju zlata brata
Za drugo zlato avstrijsko medaljo sta poskrbela brata Andreas in Wolfgang Linger, ki sta bila zlata v sankaškem dvojcu. Najhitrejša sta bila že po prvi vožnji, v drugi pa sta z drugim časom zmago le potrdila. Srebrna sta bila Nemca Andre Florschütz in Torsten Wustlich, bronasta pa Italijana Gerhard Plankensteiner in Oswald Haselrieder. Gostitelja sta bila od še enih avstrijskih bratov, Tobiasa in Markusa Schiegla, hitrejša za vsega 21 tisočink.

Avstralce je razveselil Dale Begg Smith, ki je bil najbolj spreten na grbinah, kar je sploh prvo odličje za Avstralce na teh igrah. Odličji sta osvojila še Finec Mikko Ronkainen in Američan Toby Dawson.

V hitrostnem drsanju na kratkih progah je na 500 metrov slavila Meng Vang. Kitajska je s tem v Torinu osvojila že šesto medaljo, a prvo zlato. Odličji sta šli še z Jevgenijo Radanovo v Bolgarijo in Anouk Leblanc Boucher v Kanado.

Slabo veter za kombinatorce
Nordijski kombinatorci bi morali opraviti z ekipno preizkušnjo, vendar je bila tekma zaradi močnega vetra po prvi seriji skokov odpovedana. Po prvi seriji vodijo Nemci pred Avstrijci in Rusi. Druga serija in tek bosta na sporedu v četrtek. Zaradi bolezni kar štirih mož petčlanske reprezentance ne nastopajo svetovni prvaki Norvežani.

Začel se je tudi moški hokejski turnir. Latvijci so odščipnili točko Američanom (3:3), Sloavki pa so s 5:3 odpravili Ruse.