Kjetil Andre Aamodt se je vpisal v zgodovino olimpijskih iger kot prvi alpski smučar s štirimi zlatimi medaljami. Foto: Reuters
Kjetil Andre Aamodt se je vpisal v zgodovino olimpijskih iger kot prvi alpski smučar s štirimi zlatimi medaljami. Foto: Reuters
Thomas Morgenstern in Andreas Kofler
Thomas Morgenstern in Andreas Kofler sta razveselila avstrijske navijače. Foto: Reuters
Shani Davis
Shani Davis se je velikega uspeha takole veselil s trenerjem. Foto: EPA

Aamodt je zmagal v superveleslalomu, Kostelićeva pa v kombinaciji. Andrej Šporn je po izjemno hitrem zgornjem delu osvojil 15. mesto. Slabše sta smučala Andrej Jerman (28.) in Aleš Gorza (33.), medtem ko je bila Petra Robnik v seštevku petkovega slaloma in sobotnega smuka 21.

Avstrijska mladca daleč pred vsemi
19-letni Thomas Morgenstern je olimpijski prvak na veliki skakalnici, avstrijsko zmagoslavje pa je dopolnil Andreas Kofler. Slovenci so bili slabi, saj sta se v finale uvrstila le Jernej Damjan (na koncu 28.) in Rok Benkovič (29.).

Dvojna zmaga nemških biatlonk
Kati Wilhelm je svoj tretji olimpijski naslov osvojila na zasledovalni tekmi. Nemški uspeh je dopolnila Martina Glagow, ki se je na oder prebila s 17. mesta. Rusinja Albina Ahatova je osvojila še drugo bronasto medaljo v Torinu. Teja Gregorin je bila 16.

Moško zasledovalno tekmo je dobil Francoz Vincent Defrasne, ki je bil v ciljnem šprintu močnejši od Oleja Einarja Björndalena.

V štafetnem teku so slavile Rusinje pred Nemčijo in Italijo.

Davis prvi temnopolti športnik z zlato kolajno
Na 1.000 metrov je bil med hitrostnimi drsalci najhitrejši svetovni rekorder Shani Davis iz Chicaga, ki je postal prvi temnopolti športnik v zgodovini olimpijskih iger s posamično zlato kolajno. Še en Američan Joey Cheek je zlatu s 500 metrov dodal srebro, njegov prijatelj Erben Wennemars pa je z bronom razveselil številne nizozemske navijače.

Južnokorejci krepko povečali izplen medalj
Medalje so podelili tudi hitrostnim drsalcem na kratkih progah. Obe zlati in srebrni kolajni sta šli v Južno Korejo. V moški preizkušnji na 1.000 metrov je zmagal Hjun Su Ahn, ki je bil najboljši že na 1.500 metrov, kjer je prav tako premagal rojaka Hoja Suka Lija. Ženska zmagovalka na 1.500 metrov je postala 17-letna Sun Ju Jin.

Švicarji šokirali Kanado v hokeju, Italijani pa v curlingu
Po dnevu premora se je nadaljeval moški hokejski turnir, največje presenečenje pa je spet pripravila Švica, ki je z 2:0 premagala Kanado.

Tekmovanje so začeli tudi v bobu. Po polovici tekmovanja v dvosedu vodita Nemca Andre Lange in Kevin Kuske.

V curlingu so novo presenečenje pripravili Italijani, ki so bili boljši od Kanadčanov, dva kroga pa so odigrale tudi ženske.