Matjaž Zupan ostaja za krmilom slovenske barke, ki v zadnjem času pluje po razburkanem morju. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Zupan ostaja za krmilom slovenske barke, ki v zadnjem času pluje po razburkanem morju. Foto: MMC RTV SLO
Zupan po krizi ponudil odstop

Zupan tako še naprej ostaja trener. Na kriznem sestanku strokovnega sveta in po posvetovanju z glavnimi trenerji slovenskih klubov in drugimi reprezentančnimi trenerji se je namreč "potrdila podpora sistematičnemu delu graditve stabilnega ogrodja reprezentance", kot so na smučarski zvezi zapisali v sporočilu za javnost.


Zupan je želel odstopiti tudi zaradi negativne klime, ki jo ustvarjajo nekateri posamezniki v javnosti. Slovenski skakalci so slabo začeli sezono, na pravkar končani novoletni turneji pa so osvojili le osem točk.

Petek: Želimo umiriti "sceno"
Zupan je dobil zeleno luč za nadaljevanje tako kratkoročnega kot dolgoročnega programa treningov in tekmovanj, še piše v omenjenem sporočilu. Tako Zupan kot Petek sta podobno razmišljala že v soboto, ko sta poudarila, da ju zanima predvsem delo na dolgi rok.

"Na posvetu sem želel samo preveriti svojo odločitev, da zavrnem odstop. Odločili smo se, da umirimo "sceno" in gremo po začrtanem programu naprej," je za Radio Slovenija povedal Petek.

Podobne izkušnje iz preteklosti
Zupan je bil v podobnem položaju že pred štirimi leti, ko ga je tedanji športni direktor Primož Ulaga odstavil po tekmi v Innsbrucku, njegovo odločitev pa je pozneje smučarska zveza preklicala, saj naj bi Ulaga prekoračil pooblastila. Čez dober mesec so se strasti umirile, saj so slovenski skakalci na SP-ju v Oberstdorfu osvojili kar dve medalji - Rok Benkovič zlato med posamezniki na 90-metrski skakalnici, ekipa pa na isti napravi bronasto.

Pred dvema letoma se je moral kmalu po novoletni turneji posloviti Vasja Bajc, ki se je prav tako zapletel v spor z Ulago. Ta se je takrat odločil, da bo z nasveti kar sam pomagal trenerju, Bajc pa se je tovrstnega sodelovanja že čez nekaj dni "prenajedel". Ulaga, ki je aprila 2007 prepustil funkcijo športnega direktorja Petku, se zdaj kot poslovni direktor nordijcev posveča samo trženju.

M. R.
Zupan po krizi ponudil odstop