Zoran Zupančič ostaja glavni trener najboljših skakalk na svetu. Slovenke so v nedavno končani sezoni prvič osvojile Pokal narodov, hkrati pa je Urša Bogataj postala olimpijska prvakinja. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Zupančič ostaja glavni trener najboljših skakalk na svetu. Slovenke so v nedavno končani sezoni prvič osvojile Pokal narodov, hkrati pa je Urša Bogataj postala olimpijska prvakinja. Foto: www.alesfevzer.com

Izjemno uspešne slovenske skakalke bo še naprej vodil Zoran Zupančič, je v Športu ob 13h sporočila Televizija Slovenija.

Zoran Zupančič ostaja trener skakalk

Odstopil po osvojitvi Pokala narodov

Zoran Zupančič je nepričakovano odstopil po zadnji tekmi minule sezone v Oberhofu, kjer je ekipa Slovenije potrdila zmago v Pokalu narodov. Na Smučarski zvezi Slovenije so potrdili, da so se v zadovoljstvo vseh le dogovorili za nadaljevanje skupne poti.

Nova pogodba tudi za Hrgoto

Skakalci bodo po pričakovanju nadaljevali z Robertom Hrgoto, ki je preporodil moško izbrano vrsto in z njo začel nizati uspehe na velikih tekmovanjih in tekmah svetovnega pokala. Predvsem pa še nikoli ni toliko Slovencev stopilo na zmagovalne stopničke kot v minuli sezoni.

V preteklih dneh in tednih so na SZS-ju v panogi za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo potekali pogovori o nadaljevanju razvoja smučarskih skokov in nordijske kombinacije na več ravneh. Po izjemnih izidih zadnjih sezon in temeljitih analizah se bo v prihodnjih tednih dokončno pripravil načrt dela, ki bo osnova za trenažni proces v sezoni, ki tako skakalcem, skakalkam kot tudi nordijskim kombinatorcem prinaša največji vrhunec v zgodovini slovenskega športa – svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici 2023.

Zupančič: Vse sem postavil na tnalo in se na koncu odločil za srednjo pot

Pogorelčnik: Oba ostajata trdno na mestih glavnih trenerjev

"Vesel sem, da smo v tako kratkem času uspeli s strokovnima ekipama ženske in moške reprezentance skleniti dogovor o nadaljevanju dela. Tako Zoran Zupančič kot Robert Hrgota ostajata trdno na mestih glavnih trenerjev ekip. S tem bomo na področju kadrov zadržali najvišjo raven pred najpomembnejšo preizkušnjo v zgodovini slovenskega športa, FIS svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju, ki bo od 21. februarja do 5. marca 2023 v Planici," je prek SZS-ja sporočil povedal vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Gorazd Pogorelčnik.

Sorodna novica Zupančič ob odstopu: Podcenjujoč odnos do ženskih skokov boli