Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Svet Izraelski novinar Gideon Levy: "Če v Izraelu poveš resnico, je to provokacija"

06.12.2015

Izraelski mediji s podpiranjem okupacije palestinskih ozemelj izdajajo svoje poslanstvo, je v intervjuju za MMC opozoril kritični izraelski novinar Gideon Levy.

Begunska kriza Podatki policije: praktično ni razlogov za posredovanje med begunci

18.11.2015

Medtem ko begunce na slovenski meji pričakajo policisti v protiizgredni opremi, oboroženi vojaki in oklepniki, podatki policije kažejo, da razlogov za njihovo posredovanje praktično ni.

ZDA 2016 Bernie Sanders - socializem s pridihom imperializma

04.11.2015

Medtem ko Bernie Sanders, potencialni demokratski kandidat za predsednika ZDA, v ameriško politično izrazoslovje vrača socializem, ostaja n a zunanjepolitičnem področju znotraj ustaljenega.

Kultura Michael Griffin: Islamic state (Rewriting history)

24.10.2015

T. i. Islamska država bi morala biti namesto histeričnega moraliziranja bolj predmet podrobnejših analiz, tako historičnih kot geopolitičnih. Griffin pa se prehitro zadovolji z deskripcijo.

Svet Iz Slovenije v Zahodno Saharo z namenom dati glas Sahravijcem

11.10.2015

Skupina, sestavljena iz slovenskih (doktorskih) študentov, novinarja in fotografa, se odpravlja v okupirano Zahodno Saharo z namenom posneti dokumentarni film in izdati dve knjigi.

Slovenija "Mejni režim dobro pokaže evropsko rasistično naracijo"

27.09.2015

Za razumevanje sodobnih manifestacij rasizma rasa kot biološka kategorija ni več ključna, pravi sourednica zadnje številke Časopisa za kritiko znanosti na temo rasizma dr. Mojca Pajnik.

Slovenija Prostovoljci in prostovoljke na Obrežju: Požrtvovalnost in samoorganizacija

22.09.2015

Mejni prehod Obrežje je bil zadnje dni v znamenju prebežnikov, ki so čakali na vstop v Slovenijo, a tudi množice prostovoljcev in prostovoljk, ki so na lastne stroške poskrbeli za osnovno oskrbo.

Svet "Če bi se Slovenija znašla v položaju Hrvaške, bi ravnala enako"

29.07.2015

Imenovanje novega sodnika, tudi tako cenjenega, kot je Ronnie Abraham, ni rešitev problema z arbitražnim postopkom, je za MMC dejal zagrebški profesor mednarodnega prava Davorin Lapaš.

Svet "Obramba" meja kljub vsemu pred razmislekom o razlogih za beg v EU

19.06.2015

EU se z naraščajočim številom beguncev in migrantov spopada na različnih ravneh, pri čemer pa ima "obramba" meja Unije še vedno prednost pred obravnavo razlogov za beg v Evropo.

Kultura Jovanotti: Lorenzo 2015 CC

05.06.2015

Jovanotti alias Lorenzo Cherubini se vrača z novo eklektično zbirko, ki ohranja prepoznaven zvok, katerega največja odlika je stalna redefinicija samega sebe.

Svet "Ni pomembna samo rasa, treba je upoštevati tudi vprašanje razreda"

31.05.2015

Protesti Afroameričanov v ZDA so razumljiv odziv na dehumanizacijo in razvrednotenje črnih življenj, je za MMC dejal ameriški aktivist za človekove pravice Ajamu Baraka.

Svet "Antisemitizem in sionizem imata isti cilj, Evropo očistiti Judov"

11.05.2015

V Palestini in Izraelu poteka proces dehumanizacije Palestincev, je za MMC opozoril eden vidnejših izraelskih zgodovinarjev Ilan Pappe, ki je potegnil tudi vzporednice med sionizmom in antisemitizmom.

Stran 11 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov