Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Iran "Nadzor nad ženskimi telesi je ključen v ideologiji Islamske republike, problem je tudi patriarhat"

25.09.2022

Protesti, ki se po smrti Mahse Amini krepijo po Iranu, ne naslavljajo zgolj zatiranja žensk s strani države po revoluciji leta 1979, temveč tudi patriarhalne omejitve iranske družbe, je v pogovoru za MMC dejala iranska predavateljica Azadeh Akbari.

Bližnji vzhod Palestinski veleposlanik: Priznanje ni čarobna paličica, ampak dodatno orodje v našem boju

29.06.2022

Palestinski nerezidenčni veleposlanik Salah Abdel Šafi je za MMC dejal, da je v pogovorih s predstavniki nove slovenske vlade začutil načelno, a odločno podporo slovenskemu priznanju Palestine kot neodvisne države. Upa, da se bo to zgodilo v tem mandatu.

Bližnji vzhod Napadi Izraela na palestinske novinarje: "Načrten in sistematičen poskus prikriti resnico"

28.05.2022

Smrt palestinsko-ameriške novinarke Širin Abu Akleh med izraelsko racijo ta mesec je ponazorila nevarnosti novinarstva pod okupacijo. Delo poteka pod stalnim nadzorom in grožnjo smrti ter namernih pohabljanj. Stanje je posebej težko v Gazi.

Vojna v Ukrajini "Nisem optimističen, da bo zaradi sankcij prišlo do spremembe politike Rusije"

21.04.2022

Zahodne države so zaradi napada na Ukrajino proti Rusiji sprejele obsežne in ostre gospodarske sankcije, a po pričakovanju sogovornika z Univerze v Hamburgu, poznavalca vprašanja sankcij, Michaela Brzoske te ne bodo povzročile spremembe politike Kremlja.

Evropa "Putin glede Ukrajine uporablja narativ carističnega imperija in sovjetskega o 2. svetovni vojni"

06.03.2022

Ruska javnost je glede vojne v Ukrajini od medijev deležna agresivne propagande, a kljub temu so predvsem mladi kritični, je za MMC dejal ruski avtor in predavatelj Ilja Budraickis, ki pravi, da je stanje v državi neprimerljivo s čimer koli v preteklosti.

Boris Vasev Pripravljenost vlade sprejeti ukrajinske begunce ni izraz njene človečnosti, prav nasprotno

27.02.2022

Ob ruskem napadu na Ukrajino so v slovenski vladi izrazili pripravljenost sprejeti begunce iz te države, kar na videz predstavlja preobrat njene protibegunske politike. A odločitev ne razkriva toliko humanitarnosti kolikor rasistično mišljenje vladajočih.

Intervju ob 60. obletnici blokade "Kube ne bodo nikoli priznali kot demokratične, dokler ne bo kapitalistična"

15.02.2022

Mineva 60 let od ameriške uvedbe blokade Kube, katere namen je z osiromašenjem povzročiti spremembo kubanskega ekonomskega in političnega sistema, a ZDA so izpolnile le cilj osiromašenja. Kuba resda trpi, a kljub blokadi dosega tudi izjemen razvoj.

Evropa Prebežniki ujeti med beloruskim izkoriščanjem in nasiljem ter zavračanjem EU-ja

15.12.2021

Prebežniki na poljsko-beloruski meji so žrtve beloruskega nasilja in poljske militarizacije ter prisilnih vračanj. Vse se dogaja v temi, saj je poljska vlada območje zaprla. EU pa medtem v primeru prebežnikov na Poljskem ne vztraja pri vladavini prava.

Palestina "Izrael vsako leto aretira in na vojaških sodiščih preganja od 500 do 700 palestinskih otrok"

31.10.2021

Izrael na zasedenih ozemljih krši skoraj vse pravice palestinskih otrok, ki so tudi žrtve mučenja in zlorab, je za MMC dejal Ajed Abu Ektajš iz organizacije Mednarodna zaščita za otroke v Palestini (DCI-P), ki jo je Izrael nedavno označil za teroristično.

Slovenija Evropski judovski kongres želi opravičilo Janše za "antisemitsko namigovanje"

20.10.2021

Potem ko je Janez Janša širil skrajno desno teorijo zarote, po kateri milijarder judovskega rodu George Soros kot lutkar upravlja evroposlance, so v Judovskem kulturnem centru izrazili zgroženost, Evropski judovski kongres pa pričakuje opravičilo.

Palestina "Če bi se nam uspelo upreti patriarhatu, bi bila tudi osvoboditev izpod okupacije bližja"

30.09.2021

Ženske v Palestini so podvržene zatiranju na dveh ravneh, zaradi patriarhalne narave palestinske družbe in izraelske okupacije, je za MMC dejala feministična aktivistka iz Gaze Fidaa Alzaanin. Obe osvoboditvi pa morata potekati vzporedno, pravi.

Islamofobija po 11. 9. "Muslimani so si iz strahu spreminjali imena, moški so si brili brade, ženske snemale rute"

12.09.2021

11. september 2001 je v ZDA odprl vrata za udejanjanje islamofobije na institucionalni, celo industrijski ravni. Muslimani in ljudje, ki naj bi bili zgolj videti kot muslimani, so bili podvrženi nadzoru, ustrahovanju, aretacijam, izgonom, poniževanju.

Stran 3 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov