Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Intervju "Z afganistansko vojno je oživela tradicija imperialističnega feminizma"

02.09.2021

ZDA so po 20 letih končale vojaško zasedbo Afganistana, ki so jo upravičevale tudi z osvobajanjem tamkajšnjih žensk izpod jarma talibanov. Kot pa je za MMC dejala indijsko-ameriška profesorica Deepa Kumar, je to izgovor, znan iz časa kolonializma.

Evropska unija MZZ prvič ni predlagal članov misij EU-ja za opazovanje volitev. Opazovalci nezadovoljni.

07.07.2021

Lani Slovenija prvič ni predlagala članov misij EU-ja za opazovanje volitev v tretjih državah, katerih namen naj bi bil podpora demokraciji. MZZ kot razlog navaja epidemične razmere, a opazovalci so bili poslani iz skoraj vseh drugih članic Unije.

Beremo Daud Abdullah: Oblikovanje Hamasove zunanje politike

01.07.2021

O palestinskem gibanju Hamas, njegovi ideologiji, metodah delovanja, ciljih in zgodovinskem kontekstu nastanka je bilo napisanega veliko. Abdullah pa obravnava manj analizirano vprašanje, in sicer oblikovanje zunanje politike gibanja.

Palestina Direktor UNRWA-ja v Gazi: Ljudje imajo vse manj upanja, travme se nalagajo druga na drugo

30.05.2021

Po 11 dneh bombardiranja čaka Gazo dolgotrajna obnova, a po vsakem uničenju je stopnja frustracije in depresije tamkajšnjih prebivalcev večja, je za MMC opozoril direktor Agencije ZN-a za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) v Gazi Matthias Schmale.

Boris Vasev Moramo se pogovoriti o Izraelu (in medijih)

21.05.2021

Medtem ko so v Gazi v ruševine spremenjene cele soseske in z njimi življenja in psihe celih generacij ljudi, mediji vztrajajo pri obupanem uravnoteževanju tragedije, kar lahko počnejo le z neupoštevanjem ideje Izraela. A kontekst je neizprosen.

Beremo Jeff Halper: Dekoloniziranje Izraela, osvobajanje Palestine

27.04.2021

Rešitev palestinskega vprašanja v obliki dveh držav je neizvedljiva in služi za ohranjanje izraelske okupacije, kot alternativa pa se vsiljuje ideja o eni demokratični, vključujoči državi. Halper predstavlja to vizijo in pot do njene uresničitve.

Palestina Palestinski pisatelj Šehade: "Naš najmočnejši adut proti Izraelu je, da vztrajamo"

15.04.2021

Vztrajnost, samo dejstvo, da ostajajo in živijo na svoji zemlji, je najmočnejši adut Palestincev proti Izraelu, meni palestinski pisatelj in pravnik Radža Šehade, ki je v Palestinskih sprehodih opisal izginjanje domače pokrajine pod težo okupacije.

Bližnji vzhod Oživitev iranskega jedrskega sporazuma: tako preprosta in težko dosegljiva

31.03.2021

ZDA so vstopile v tretji mesec predsednikovanja Joeja Bidna, ki kljub kritikam na račun predhodnika Donalda Trumpa v glavnem nadaljuje njegove politike do Irana. "Maksimalni pritisk" je propadel, pravijo v Washingtonu, a ta pri njem za zdaj vztraja.

Bližnji vzhod "Palestinske volitve bodo potekale v zelo zatiralskem vzdušju"

06.03.2021

Palestinci naj bi čez nekaj mesecev po več kot 15 letih spet volili svoje vodstvo, a to po mnenju analitičarke Jare Havari zanje ne bo velika demokratična priložnost. Havari opozarja na kontekst izraelske okupacije in represije samih palestinskih oblasti.

Covid-19 Kampanja cepljenja razkriva bistvo izraelskega apartheidskega režima

24.01.2021

Izrael je vodilna država po stopnji cepljenja proti covidu-19, zaradi česar si je prislužil občudovanje številnih držav in posameznikov, ki pa zanemarjajo, da kampanja, ki izključuje milijone Palestincev pod nadzorom Izraela, razkriva naravo te države.

Boris Vasev Vdor v kongres: Ne "napad na simbol demokracije", ampak trk fantazij

08.01.2021

Vdor Trumpovih podpornikov v kongres ni bil "napad na simbol demokracije", kot se ga označuje, ampak neizogiben trk dveh fantazij, ene, po kateri satanistične elite z multikulturalizmom in komunizmom uničujejo ZDA, in druge, po kateri so ZDA demokratične.

Afrika "Izrael bi lahko maroško priključitev Zahodne Sahare uporabil kot precedens"

30.12.2020

Kakšne posledice bo imelo ameriško priznanje maroške suverenosti nad Zahodno Saharo v okviru sporazuma med Marokom in Izraelom? Direktor španskega Centra za študije o Zahodni Sahari Carlos Ruiz Miguel je za MMC dejal, da gre za nevarno odločitev ZDA.

Stran 4 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov