Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Recenzije D. Edwards, D. Cromwell: Propaganda Blitz

16.06.2019

So mediji, predvsem korporativni, neodvisni od centrov moči, političnih in finančnih in jih nadzirajo ali pa pravzaprav služijo zgolj kot megafon za "odobrena" stališča? Do kam seže svoboda medijev, ki se označujejo za svobodne?

Afrika "Omar Al Bašir je le glava, celoten gnil sistem pa še vedno obstaja"

02.06.2019

"Kdo bi si mislil, da bomo po 30 letih praznovali ramazan brez Omarja Al Baširja," je v pogovoru za MMC uspeh protestov v Sudanu povzela predstavnica Sudanskega poklicnega združenja (SPA), ki vodi proteste, Sara Abdelgalil. A zmaga je nepopolna, pravi.

Bližnji vzhod Bo maksimalna potrpežljivost Irana kos maksimalnemu pritisku ZDA?

23.05.2019

Medtem ko ZDA Iranu grozijo z vojno in zoper njega izvajajo politiko "maksimalnega pritiska", v Teheranu za zdaj odgovarjajo z "maksimalno" oziroma "strateško potrpežljivostjo". Konflikt presega Iran in ZDA, Evropa pa ne bo mogla ostati ob strani.

Bližnji vzhod Ameriška oznaka iranske garde kot zagotovilo trajne sovražnosti med državama

21.04.2019

Odločitev ZDA, da iransko Islamsko revolucionarno gardo označi za teroristično organizacijo, dodatno zaostruje politiko ZDA do Irana in bi lahko dolgoročno onemogočala kakršno koli zbliževanje med državama, koristi pa predvsem Izraelu in Savdski Arabiji.

Izza zidov Izraelski zid na Zahodnem bregu: varnost ali zemlja in demografska slika?

03.04.2019

Izrael od leta 2002 gradi zid z uradnim namenom varovanja pred napadi Palestincev. A velika večina zidu poteka globoko na zasedenem ozemlju, kjer si Izrael prisvaja rodovitno zemljo in vodo. Meddržavno sodišče ga je leta 2004 razglasilo za nezakonitega.

Bližnji vzhod "Izrael nima pravice biti judovska država, saj to pomeni institucionalizacijo diskriminacije"

18.03.2019

Izrael izvaja apartheid zoper Palestince tako znotraj Izraela kot na zasedenih območjih in zoper begunce, te režime pa moramo gledati kot celoto, je za MMC dejala soavtorica poročila ZN-a iz leta 2017, ki je Izrael obtožil apartheidskih politik.

Boris Vasev Kaj vse Netanjahujeva prostodušnost pove o Izraelu in kaj o EU-ju?

15.03.2019

Izjava Benjamina Netanjahuja, da Izrael ni država vseh njegovih državljanov, kljub "šokantnosti" ne razkriva nič novega, le ponavlja sámo utemeljitev Izraela. A od Evrope ne gre pričakovati spremembe politike. Ta temelji ravno na brezizhodnosti položaja.

Izza zidov Zid na ameriško-mehiški meji: zaostrena retorika, stara politika

16.03.2019

Pred volitvami v ZDA ni nič bolje povzelo duha napovedanih politik zmagovalca Donalda Trumpa kot obljuba izgradnje zidu na meji z Mehiko. A zid oziroma ograjo s smrtonosnimi posledicami že 25 let gradijo tako republikanski kot demokratski predsedniki.

Evropa "Na ulicah Francije so pripadniki nižjega srednjega razreda, ki zahtevajo, da se jih upošteva"

26.12.2018

Protestno gibanje "rumeni jopiči" je politično zelo heterogeno, zato so tudi vzgibi protestnikov zelo različni, je za MMC dejal francoski politolog Arnaud Mercier. Strinjajo pa se v zahtevi po večji politični participaciji in sovraštvu do Macrona.

Bližnji vzhod Čas po prvi svetovni vojni na Bližnjem vzhodu del širšega konteksta kolonializma

19.11.2018

Prve svetovne vojne se ne da izvzeti iz širšega časovnega konteksta, kar velja tudi za dogajanje na Bližnjem vzhodu in ravnanje evropskih sil na tistem območju pred vojno in po njej.

Bližnji vzhod "Načelni pragmatizem" EU-ja v senci milijardnih orožarskih poslov s Savdsko Arabijo

31.10.2018

Po umoru savdskega novinarja Džamala Hašokdžija v savdskem konzulatu v Carigradu so mednarodna javnost in države izrazile ogorčenje, med njimi tudi zahodne države, kar pa načeloma ne bo ogrozilo ...

Slovenija Podjetja, ki z oglasi financirajo medije s sovražno vsebino, v veliki meri državna

22.10.2018

Čeprav določeni mediji širijo sovražne vsebine, vključno z rasizmom in homofobijo, v njih oglase zakupujejo številna velika podjetja, ki so v veliki meri v državni lasti, pa tudi javni medijski zavod.

Stran 7 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov