Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Bližnji vzhod Za Palestince sledi "strašljivo, a tudi bolj brutalno pošteno obdobje"

01.10.2020

Potem ko je Izrael sklenil sporazum o normalizaciji odnosov z arabskima monarhijama ZAE in Bahrajn, v prihajajočih tednih pa se napoveduje še več takšnih dogovorov, se kaže prava podoba deklarativne podpore vodstev arabskih držav palestinskemu boju.

Moria Po uničenju taborišča Moria evropske države napovedujejo sprejem prebežnikov

10.09.2020

Potem ko je požar uničil taborišče za prebežnike Moria na grškem otoku Lezbos, na tisoče ljudi spi na prostem, številni so izgubili vse. Dogajajo se napadi domačinov na prostovoljce, ki pomagajo prebežnikom. Nekaj članic EU-ja je napovedalo sprejem ljudi.

Intervju Parkour v Gazi kot "način preživetja, upora, vztrajanja"

30.08.2020

Parkour, športna disciplina, ki pooseblja svobodo gibanja, ima v Gazi, znani kot največji zapor na svetu, povsem drugačno dimenzijo, meni italijanski režiser filma One more jump Emanuele Gerosa. V tem kontekstu gre namreč za način preživetja, način upora.

Izrael-ZAE Normalizacija odnosov med okupatorjem in nedemokratično monarhijo

19.08.2020

Dogovor o normalizaciji odnosov med Izraelom in Združenimi arabskimi emirati (ZAE), ki naj bi bil zgodovinski, ima za cilj ignoriranje Palestincev in okupacije njihovega ozemlja ter utrjevanje nedemokratičnih režimov in regionalne protiiranske koalicije.

Recenzije A. Mondon, A. Winter: Reakcionarna demokracija

13.07.2020

V ZDA in Evropi smo priča mainstreamizaciji skrajno desnih idej, kar je še pomembneje kot mainstreamizacija strank, ki jih zagovarjajo. To je mogoče zaradi manevrov skrajne desnice na ravni diskurza in pripravljenosti širše družbe, da to sprejme.

ZDA "Pozivi k ukinitvi policije so del razprave o splošnem preoblikovanju sistema"

01.07.2020

Ameriške proteste proti policijskemu nasilju moramo postaviti v kontekst širšega razmisleka o političnoekonomskem sistemu, je v intervjuju za MMC povedal sociolog z Univerze Johnsa Hopkinsa Stuart Schrader, raziskovalec na področju policije in rasizma.

Slovenija Pred veleposlaništvom ZDA odmevala imena ubitih temnopoltih

12.06.2020

Pred ameriškim veleposlaništvom v Ljubljani je popoldne potekal protest proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi v ZDA. Zbrani so med drugim vzklikali imena ubitih temnopoltih Američanov in se spominu nanje poklonili z minuto molka.

Boris Vasev Protesti v ZDA: Zahteve po koncu rasizma v državi, ki na rasizmu temelji

03.06.2020

Nasilje in rasizem ameriške policije sta šokantna, a dogajanje v ZDA bo nerazumljeno brez upoštevanja inherentno protidemokratične narave te države kot imperija, ki je nastal kot belska naseljenska kolonija, in družbenih neenakosti, ki jih proizvaja.

Kuba Pomoč kubanskih zdravnikov po svetu ne kot dolžnost, temveč kot "revolucionarna izbira"

31.05.2020

Napotitev kubanske ekipe zdravnikov in medicinskih sester v Lombardijo konec marca, ko je bila epidemija v Italiji na vrhuncu, je poudarila kubanski zdravstveni internacionalizem, pomoč predvsem revnim državam po svetu, ki traja že od leta 1960.

ZDA "Biden je bil na napačni strani zgodovine v skoraj vseh vprašanjih"

09.04.2020

Joe Biden predstavlja preteklost, ZDA, svet pa potrebujejo nekaj povsem drugega, je v pogovoru za MMC dejal Branko Marcetic, avtor knjige o Bidnu z naslovom "Včerajšnji človek", ki pojasni, da se je demokratski kandidat na desno premaknil že leta 1978.

Slovenija "Če sem izkoriščana, mi je vseeno, ali me izkorišča ženska ali moški"

08.03.2020

Pravice žensk je treba izbojevati predvsem v imenu žensk, a obenem v imenu vseh ostalih, je za MMC dejala filozofinja, raziskovalka in performerka Lana Zdravković, ki opozarja, da je nujna dekonstrukcija mesta oblasti, ne pa vključenost žensk vanjo.

ZDA "Sandersovi predlogi so pozitivni, a nobeden izmed njih ne ogroža kapitalizma"

01.03.2020

Bernie Sanders, vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo, ni socialist, kakor se predstavlja, je za MMC dejal James Hoff, član uredniškega odbora ameriške levičarske publikacije Left Voice. Še več, Sanders je imperialist, meni sogovornik.

Stran 5 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov