Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Festival kulture Kostanjevica Tomazin: "Naš cilj je, da bi vsako leto festival dvignili na višjo raven"

25.08.2021

Čompe drevi s koncertom odpirajo 4. festival kulture Kostanjevica (FKK), ki ponuja preplet gledališča, glasbe in delavnic. "Naš cilj je pripeljati kakovostno kulturno ponudbo tudi v manjši kraj, kot je Kostanjevica na Krki."

Kakšno je poletje 2021 Nemci v pilotno odprtje klubov, Srbija polna Indijcev, Italijani počitnikujejo doma

13.08.2021

Avgust je v polnem razmahu, države že preštevajo turistični izkupiček, predvsem pa Evropa zaskrbljeno pogleduje v jesen v povezavi z novim razmahom novega koronavirusa. Naše dopisnike smo povprašali, kakšno je poletje na treh različnih koncih Evrope.

Slovenci za mejo 15 porabskih Slovencev je na poti iz Andovcev na Triglav

26.07.2021

Porabski Slovenci so se znova - tako kot to zdaj počno že vsako poletje od leta 2014 - odpravili na okoli 300 kilometrov dolg pohod na Triglav. Pohod, ki je za mnoge med njimi izjemno čustven dogodek, so začeli v najmanjši porabski vasici Andovci.

Kako se staramo? Zvezdan Pirtošek: “Če ustvariš dobre razmere, je lahko staranje nekaj čudovitega.”

22.07.2021

Če je človek zdrav in dejaven ter vpet v prijazno družbo, v kateri čuti tako socialno kot psihološko varnost, potem ima vse možnosti za kakovostno staranje. Za dosego tega pa ob daljši življenjski dobi nujno potrebujemo sistemske prilagoditve.

Slovenija "Če ima oseba pravico do storitev v DSO-ju, zakaj ne bi bila do njih upravičena tudi doma?"

13.07.2021

"Naš moto je: da ohranjamo to, kar človek zmore sam, da omogočimo, da znova lahko stvari počne sam, in da mu pomagamo pri stvareh, ki jih ne zmore," pravi vodja projekta integrirane oskrbe na domu MOST Carmen Rajer.

Razmere v DSO-jih "Kar se je dogajalo med epidemijo, je nesprejemljivo"

08.07.2021

"V domovih za starejše, kjer ni potrebne medicinske opreme, kjer ni dovolj kadra, so imeli oboleli bistveno slabšo zdravstveno oskrbo in bistveno slabše razmere za preživetje. Čeprav tega naši politiki ne priznajo," je ostra Biserka Marolt Meden.

Revščina pri starejših "Z malo ali nič lažje preživiš na podeželju kot v mestu, tam je več lakote"

29.06.2021

Na podeželju so velika stanovanjska revščina, dotrajane stavbe, hiše brez ogrevanja in s stranišči na štrbunk, medtem ko v mestih veliko starejših, potem ko poplačajo vse stroške, dejansko nima za hrano in so lačni, pravi Ninna Kozorog iz Humanitarčka.

Festival gorniškega filma Korra Pesce: Ko preplezam eno smer, že razmišljam, kako bo potekala nova

28.06.2021

Drevi se začenja 15. festival gorniškega filma, na katerem bo do 4. julija na ogled 33 filmov iz 19 držav o alpinizmu, plezanju, gorski naravi, kulturi in avanturi, obiskovalci pa bodo prisluhnili tudi več predavateljem. Med njimi bo tudi Korra Pesce.

MMCpodrobno Kako je biti star(ejši) v Sloveniji?

16.06.2021

Slovenija ima eno najhitreje starajočih prebivalstev v Evropi. Živimo dlje, toda ali tudi kakovostno? "Naučiti se bomo morali starati," pravi nevrolog Zvezdan Pirtošek. Starejši se spopadajo s številnimi izzivi, najbolj jih boli, da so odrinjeni na rob.

Preberite tudi Ministrstvo za izobraževanje postalo polnopravni član Evropskega šolskega omrežja

01.06.2021

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je znova polnopravni član Evropskega šolskega omrežja (EUN), katerega naloga je podpirati ministrstva za izobraževanje, šole, učitelje in ostale zainteresirane pri preobrazbi izobraževalnih procesov.

Reportaža "Vrhunska medicina je uporabna za 1 % ljudi, drugi potrebujejo posteljo, sestro in pravočasno pomoč"

01.06.2021

“Zelo smo improvizirali. Naš zdravstveni sistem te, neurejen kot je, neprestano sili v to,” pravi Matic Koželj, vodja začasnega covidnega oddelka na Vrazovem trgu, kjer je sicer negovalna bolnišnica.

Pred premiero Pri 79. znova na odru v glavnih vlogah: "Telo se stara, duša pa ne"

27.05.2021

Jadranka Tomažič in Sandi Pavlin sta pri 79 letih protagonista predstave Zberi svoje ptice, v kateri ju kot Starca in Starko spremljamo na poti v dom starejših občanov. "Najprej sem rekla, joj, ne vem, če si bom zapomnila toliko teksta," pravi veteranka.

Stran 11 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov