Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Glasba Bi Flamenko prinaša andaluzijsko strast in drzno prestopanje meja te stare umetnosti

22.02.2022

Z nastopom Pepeja Habichuele, legende in enega najpomembnejših prenoviteljev flamenkokitare, se drevi začenja tretji bienalni festival Bi Flamenko, ki v Ljubljano prinaša andaluzijsko strast. Do 1. marca se bodo zvrstili odlični koncerti in nastopi.

40 let slovenske šole za nepalske gorske vodnike "Nepalci so nam pomagali pri vzponih in mi smo čutili, da jim moramo vrniti"

21.02.2022

Leto 1979 so slovenski alpinisti osvojili Mount Everest, isto leto pa je v Manangu na pobudo legendarnega Aleša Kunaverja zaživela tudi slovenska šola za nepalske gorske vodnike. V 40 letih so slovenski inštruktorji znanje predali okoli tisoč Nepalcem.

Slovenija Smučarski užitki otrok s posebnimi potrebami: "Rada imam sneg"

19.02.2022

Polne novih doživetij se domov vrača 28 družin, ki so v okviru Društva Sonček Posavje teden dni preživele na zimski terapevtski koloniji v Kranjski Gori. "Gre za velik organizacijski in finančni zalogaj, a nam je uspelo," pravi Nataša Solomun.

Kroparski glasbeni abonma Kropa je krasen zgled za koncerte vrhunskih glasbenikov v manjših krajih

19.02.2022

V nedeljo se začenja nova sezona Kroparskega glasbenega abonmaja, v okviru katerega bodo izvedli devet koncertov z nastopi vrhunskih glasbenikov. Na prvem bodo nastopili violinistka Lana Trotovšek, flavtist Boris Bizjak in violist Nejc Mikolič.

Intervju Iztok Tomazin: "Plasti naše duhovnosti so, dolgoročno gledano, najbolj zanimive meje"

17.02.2022

"Pri tihotapljenju se je združilo gorniško delovanje, da sem bil lahko v gorah v zahtevnih razmerah, moje kljubovanje državnim in drugim omejitvam in še praktični vidik: če sem potreboval opremo, ki je pri nas ni bilo mogoče dobiti, je bila to edina pot."

Jazz in ti Jazzinty gre s ciklom Jazz in ti v celoletni program: prvi se predstavlja Domen Gnezda

16.02.2022

V Novem mestu se v petek začenja prvi v nizu dogodkov Jazz in ti, ki ga bo odprl kitarist in zvočni eksplorator Domen Gnezda. Jazz in ti predstavlja cikel mesečnih dogodkov, ki širijo produkcijo poletnega Jazzintyja na dogajanje skozi vse leto.

Premiera predstave Vse OK Matjaž Farič: Za predstavo je bila ključna umestitev telesa

16.02.2022

"Na začetku smo se seveda ukvarjali s tekstom, potem smo ga pa odrinili na stran in se ukvarjali s telesom. To je bil ključ, kako odkleniti ta tekst," pravi Matjaž Farič, režiser predstave Vse OK, katere premiera bo drevi na odru ljubljanske Drame.

Afera Partygate So Johnsonu res šteti dnevi na Downing Streetu 10?

07.02.2022

Prejšnji teden je gotovo eden tistih, ki bi jih britanski premier Boris Johnson rad čim prej pozabil: v začetku tedna so prišli na plan obremenjujoči izsledki preiskave zabav v času zaprtja, potem pa je odstopila še vrsta njegovih najtesnejših sodelavcev.

Rusija-Ukrajina-ZDA Zaostrovanje razmer: "Vse je mogoče, nič ni izključeno"

25.01.2022

"Jezik ultimatov, groženj in izsiljevanj, ki ga uporablja Putin, ne napoveduje nič dobrega," je stvaren nekdanji dopisnik iz Rusije in njen dober poznavalec Branko Soban. Z njim se strinja tudi kolega Miha Lampreht. "Vse je mogoče in nič ni izključeno."

Intervju ob 80-letnici Meta Hočevar: Scenograf je v bistvu arhitekt, ustvarjalec prostora

22.01.2022

"Delala sem z različnimi režiserji, in boljši kot je bil režiser, bolj ko je bil ustvarjalen, več svobode je puščal meni, igralcem in drugim soustvarjalcem," pravi Meta Hočevar, legendarna scenografka, režiserka in arhitektka, ki praznuje 80 let.

Premiera filma Zastoj V. Möderndorfer: Naivno razmišljam, da lahko umetnost pripomore k spremembi sveta

13.01.2022

"Strah nas je čustev, ampak to je Slovence vedno, v času korone pa nas je strah še bolj. Navadili smo se na strah in na neobčutljivost. Danes nas trupla na naših mejah ne ganejo več. To se ne bi smelo zgoditi," pravi Vinko Möderndorfer.

EU 2021 Dva obraza predsedovanja: vsebinski del pohvalen, politični ne

06.01.2022

Slovenska vlada je z izkupičkom drugega predsedovanja Slovenije Svetu EU-ja zelo zadovoljna, nekateri poznavalci pa opominjajo, da je glede vsebine in dela diplomatov ocena predsedovanja zelo pozitivna, glede politične plati pa bistveno slabša.

Stran 8 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov