Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Polona Fijavž, Bojan Peček, Boštjan Anžin "Dotakne se te vsak otožen in velikokrat prazen pogled, pa tudi odločnost in kljubovalnost"

25.03.2022

"Želim si znova na teren, takoj ko bo mogoče, naša javnost mora biti obveščena iz prve roke," pravi Polona Fijavž, dopisnica iz Nemčije. "V prvih dneh nekako opazuješ "od zunaj", potem iz dneva v dan "padaš noter", k temu dodaja njen kolega Bojan Peček.

Pomoč v Ukrajini Slovenski prostovoljec: "Šteje že, da nekoga nasmejiš, mu daš pol sendviča ali bombon"

13.03.2022

Med tistimi, ki so se ob ruski ofenzivi na lastno pest odpravili v Ukrajino in tja odpeljali medicinsko oz. humanitarno pomoč ter tam pomagali, je tudi Luka Zorenč, nekdanji pripadnik specialne enote Slovenske vojske.

Biološki laboratoriji ZDA zavračajo ruske očitke, da v Ukrajini razvijajo biološko orožje, in svarijo pred njegovo uporabo

11.03.2022

ZDA ostro zanikajo ruske navedbe, da razvijajo program biološkega orožja v Ukrajini, kjer da imajo več laboratorijev. Enako jih zavrača Ukrajina, medtem ko je ruskim očitkom pritrdila Kitajska.

Evropa "Kar počne Rusija v Ukrajini, je v celoti nesprejemljivo, toda tudi Zahod naj počisti pred pragom"

03.03.2022

"Kitajska lovi občutljivo ravnotežje med ruskimi zahtevami in interesi ter ukrajinskimi interesi. Na zunaj se lahko to zdi protislovno, a ustreza kitajskim nacionalnim interesom," pravi dr. Uroš Lipušček, nekdanji dopisnik RTV Slovenija s Kitajske.

Evropa RTV-poročevalci na terenu: "Med Ukrajinci optimizem, pa tudi tesnoba. Ljudje še kar upajo na čudež."

03.03.2022

"Veliko je alarmov za zračne napade, a ljudje ob vsakem ne hodijo več v kleti, ker bi morali tam preživeti pol dneva," pravi Karmen Švegl, ki se prebija v bližino Kijeva. Boštjan Anžin z ukrajinsko-romunske meje poroča, da se število beguncev povečuje.

Ponedeljek iz minute v minuto Dogovor Moskve in Kijeva za drugi krog pogajanj, iz Ukrajine zbežalo pol milijona ljudi

28.02.2022

Prva pogajanja med Moskvo in Kijevom po začetku ruske agresije na Ukrajino so se končala po šestih urah s sklepom, da se pred drugim krogom pogovorov delegaciji obeh strani vrneta na nadaljnja posvetovanja v svoji prestolnici.

Nedelja iz minute v minuto Kijevski župan Kličko je zanikal, da je mesto obkoljeno, češ da gre za dezinformacijo

27.02.2022

Kijevski župan Vitalij Kličko je zanikal, da je Kijev obkoljen in da je evakuacija ljudi onemogočena. Dejal je, da gre za dezinformacije, ki jih širi Kremelj.

Oder Leonor Leal: "V flamenku nenehno preizkušam svojo kreativnost in raziskovalni proces"

26.02.2022

"Zame je flamenko jezik, v katerem se sporazumevam, izražam sebe, predvsem pa z njim nenehno preizkušam svojo kreativnost in raziskovalni proces," pravi Leonor Leal, ki bo drevi v Cankarjevem domu nastopila s predstavo Nokturno.

Tretji dan ofenzive Blizu Kijeva odjeknile močne eksplozije, ruske sile pritiskajo na mesto iz različnih smeri

26.02.2022

Po napadih po vsej Ukrajini ruske sile zdaj iz različnih smeri pritiskajo na prestolnico Kijev. V kraju Vasilkiv, približno 30 kilometrov južno od Kijeva, kjer je vojaško letališče, so odjeknile močne eksplozije.

Petek iz minute v minuto Zelenski pričakuje nočni ruski napad: "Ta noč bo težka, zelo težka"

25.02.2022

Ruske enote so se prvič od začetka invazije kratko spopadle z ukrajinskimi silami v samem Kijevu. Proti prestolnici prodirajo močnejše sile, mesto se pripravlja na morebitne nočne letalske napade.

Prvi dan ofenzive iz minute v minuto Zelenski je odredil splošno mobilizacijo; Blinken: Vse kaže, da nameravajo Rusi obkoliti Kijev

24.02.2022

Potem ko je Rusija zjutraj napadla Ukrajino, iz Kremlja sporočajo, da so pripravljeni na pogajanja s to državo o pogojih njene predaje. Ruska vojska medtem hitro napreduje. Ukrajinski zdravstveni minister: umrlo je 57 ljudi, 169 jih je ranjenih.

Kronologija napetosti Šabič: "Že samo dejstvo, da je prišlo do priznanja, kaže na poraz diplomacije"

22.02.2022

"Že samo dejstvo, da je prišlo do priznanja, kaže na poraz diplomacije. Dodatno težavo predstavlja čedalje bolj utemeljen dvom, ali je Putin sploh pripravljen na kakršno koli iskanje rešitev z Ukrajino kot partnerko v pogovorih," pravi Zlatko Šabič.

Stran 7 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov