Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Lupimo leto Fotopregled: Podobe dogodkov, ki so zaznamovali leto 2021

29.12.2021

Kot vsako leto smo tudi letos pripravili izbor fotografskih utrinkov, ki so zajeli pomembne dogodke leta: od osebnosti, dogodkov, nesreč, naravnih katastrof do prekrasnih podob narave, ki dajejo upanje na lepšo prihodnost.

Reportaža Petrinja leto po potresu: "Pozabili so na nas. A nekega dne bo boljše. Upajmo."

27.12.2021

"Bojim se, da bom iz zabojnika odšla le še na pokopališče," pravi 70-letnica, ki je v lanskem potresu, ravno med prebolevanjem covida-19, ostala brez doma v središču mesta. "Tu je moj dom, tu želim umreti, ne želim proč od tu. A sem zelo razočarana."

Onkraj mehurčka Ana Salazar: V staroselcih želimo zbuditi ponos na to, kar so

18.12.2021

"Španci so nam vzeli samozaupanje in nas naredili podrejene, izkoristili so naše kulturno bogastvo. Vse to se je zažrlo v naša telesa, ki jih je strah," pravi Ana Salazar iz bolivijske gledališke skupine Trono, kjer to vprašanje naslavljajo skozi teater.

Oder Kam za silvestrovo? Na predstavo ali koncert

06.12.2021

Visoke številke okužb z novim koronavirusom so okrnile običajno pestro decembrsko kulturno dogajanje, tudi tipičnega vprašanja "Kje boš za novo leto?" ni slišati pogosto, a osrednje gledališke in druge ustanove tudi letos vabijo na silvestrski program.

Evropa Bi Francija lahko prihodnje leto dobila prvo predsednico?

06.12.2021

10. aprila bodo francoski volivci izbirali novega predsednika. S sobotnim izborom republikancev, ki bodo v boj za Elizejsko palačo poslali Valerie Pecresse, so znani izzivalci zdajšnjega predsednika Emmanuela Macrona, ki pa še ni napovedal kandidature.

Italija 40 let Kulturnega doma v Gorici

28.11.2021

V goriškem Kulturnem domu so v soboto proslavili 40-letnico delovanja. Za Slovence v Gorici je odprtje večnamenskega centra novembra 1981 pomenilo uresničitev dolgoletnih sanj.

Preberite tudi V Škocjanu s predstavniki ministrstev o romskih vprašanjih

26.11.2021

V Škocjanu, kjer so julija o romski problematiki v tej dolenjski občini govorili z notranjim ministrom Alešem Hojsom in generalnim direktorjem policije Antonom Olajem, so na Hojsovo pobudo danes pripravili pogovor s predstavniki ministrstev.

Pregled Kako je do zdaj potekal projekt prenove ljubljanske Drame?

24.11.2021

Zadnji načrt je bil, da bodo igralci ljubljanske Drame junija 2022 odigrali še zadnje predstave v obstoječi zgradbi, potem pa bi se septembra začela prenova, ki naj bi jo končali leta 2025. Vrednost projekta je ocenjena na 43 milijonov evrov.

Bera festivala Simon Popek po koncu Liffa: Želeli smo, da se ljudje vrnejo v kino, in to nam je očitno uspelo

23.11.2021

Z obiskom smo zadovoljni, računali smo na 25.000 obiskovalcev, na koncu jih bo okoli 28.000, pravi programski vodja Liffa Simon Popek. Približno od 15 do 20 odstotkov gledalcev predstavljajo projekcije, ki so jih lahko ogledali prek spleta.

Prva knjiga o covidni izkušnji Darja Korez Korenčan: Korak za korakom

22.11.2021

"Če bi se človek preveč sam sebi smilil, bi se zaprl med štiri stene in si naredil več škode kot koristi. Človek mora naprej, mora poiskati izhode iz težke situacije, mora svoje izkušnje deliti z drugimi."

Recenzije Atlas ptic

20.11.2021

Kaj vse je človek pripravljen narediti za ljubezen? In kaj vse je pripravljen narediti človeku, ko ga ta v ljubezni razočara? Olmo Omerzu to odlično in pretanjeno pokaže v Atlasu ptic, kjer preplete vprašanje odtujenosti v družini in pasti spleta.

Liffe Vojvoda

16.11.2021

Vojvoda je topel, s sočnim britanskim humorjem prežet film o sodobnem Robinu Hoodu. No, natančneje, o njegovem poskusu. Za te turobne čase ravno pravšnja zgodba o neumornem idealizmu sredi brutalnega kapitalizma.

Stran 9 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov