Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Kristali sreče Andrej Štremfelj: Ne smrti ne nesreče me niso odvrnile od plezanja, ker to tako neskončno rad počnem

17.02.2023

"Nobena nesreča, nobena smrt, nobena slaba izkušnja me ni odvrnila od plezanja. Verjetno zato, ker to res neskončno rad počnem, ker se v gorah počutim kot doma, ker mi je tam lepo. Lepota narave je osnovno gonilo, potem pa je tu še želja po avanturi."

Intervju Mungiu: Želel sem posneti zgodbo o kruti plati človeka in kaj se zgodi, če ne kroti živali v sebi

13.02.2023

"Upam, da to ni zgodba o vasi v Transilvaniji, temveč je zgodba o vseh nas, je zgodba o težavah pri komuniciranju, hkrati pa je tudi zgodba o razliki med uradno resnico in posameznikovo resnico," o svojem zadnjem filmu MRI pravi režiser Cristian Mungiu.

Prva tovrstna operacija pri nas 3D-natisnjeni implantati so velik korak naprej pri operacijah čeljustne nepravilnosti

06.02.2023

Decembra so na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo UKC-ja Ljubljana operirali mlado žensko s hudo čeljustno nepravilnostjo, za katero so s 3D-tehnologijo natisnili posebej zanjo prilagojene vsadke in vodila.

Petelinje jajce Feri Lainšček: Mislim, da je magično takrat, ko nekaj verjamemo in se na podlagi tega odzivamo

04.02.2023

V Petelinjem jajcu, kakor je drugi del trilogije naslovil Feri Lainšček, se pisatelj spominja svojih prvih zavestnih spominov v predšolskem obdobju, prepletenem z magičnim doživljanjem sveta.

Intervju Žiga Divjak: Gentrifikacija in okoljska kriza sta del iste težave

27.01.2023

"Teme, s katerimi se ukvarjava, izhajajo iz potrebe, da se o njih govori. Zato nas te teme nekako polnijo, ker imaš občutek, da vsaj govorimo o njih. Ne delamo si utvar, da spreminjamo svet v velikem pomenu, ga pa mogoče skozi majhne stvari."

Glasba Janez Dovč: Ko se pojavi svež veter, se ne obračaj proti njem, zajadraj z njim 

20.01.2023

Z današnjim koncertom Roberta Petana se začenja niz petih virtualnih koncertov Godibodi TV, ki ga ustvarjata Janez Dovč in Goran Krmac. Kot pravi Dovč, sta obdržala spletni format, ker želita na ta način raziskovati, kaj vse se da narediti v tem formatu.

Zdravje Kriza evropskega zdravstva: premalo zdravnikov in sester, hude obremenitve in beg v bogatejše države

23.01.2023

Zdravstveni sistemi (zahodno)evropskih držav so dolga desetletja veljali za najboljše na svetu. A vse pogosteje poročamo, kako se v čedalje več državah spopadajo s pomanjkanjem zdravstvenega osebja, tako zdravnikov kot sester. Hkrati pa se Evropa stara.

Študija Presejalni testi za demenco: sum na bolezen se je pokazal pri 10 odstotkih sodelujočih

18.01.2023

V okviru lani izvedene študije brezplačnih presejalnih testov za zgodnje odkrivanje demence so tudi s pomočjo novega testa BDI, ki je plod domačega znanja, preverjali sum na bolezen. Sum na bolezen se je pokazal pri desetini od 412 sodelujočih.

Kitajska Prvi padec števila prebivalstva v 60 letih. "Kitajska se bo prej postarala, kot pa postala bogata."

15.01.2023

V torek bo Kitajska sporočila nove podatke štetja prebivalstva. Prvič po veliki lakoti leta 1961 naj bi se število prebivalcev na letni ravni zmanjšalo. Napovedi kažejo, da bo se bo število prebivalcev do leta 2050 zmanjšalo za 109 milijonov.

300 dni od začetka vojne v Ukrajini Šteiner: "Iluzija o tem, da bodo ruski vojaki za božič doma in na toplem"

20.12.2022

"Ne vemo, kaj so obljubljali poklicnim vojakom in nabornikom v desetih ruskih armadah, ko so jih pošiljali na vojni pohod v Ukrajino, o tem, kdaj bodo doma. Tisto, kar vemo, je, da za letošnji božič gotovo ne bodo doma in na toplem."

Življenje v sivi coni David Zupančič: Rad bi ostal zdravnik, ne vem pa, ali bi ostal v zdravstvenem sistemu

24.11.2022

David Zupančič je specializant infektologije, vplivnež in pisatelj. Njegov prvenec Življenje v sivi coni, ki se je takoj povzpel na vrh najbolj prodajanih knjig, prinaša neposreden, pronicljiv in humoren pogled na covidno krizo iz prvih zdravniških vrst.

Intervju Pjer Žalica: Naj se zgodovina ukvarja, kdo je zločinec in kdo ne, toda vojna je zaznamovala vse

17.11.2022

"Prišli smo do tu, ko se mladi sploh ne ukvarjajo s tem, da bi izboljšali razmere v BiH, ampak gredo v tujino, v družbe, ki so že funkcionalne," pravi Pjer Žalica. V filmu Praznik dela znova osvetljuje travme vojne, ki še vedno krojijo življenje v BiH.

Stran 4 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov