Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

130 let PZS-ja Triglav je naš: boj v gorah za gore oz. kako se je začelo organizirano planinstvo na naših tleh

11.12.2023

Ob 130. obletnici organiziranega planinstva pri nas je izšla nova knjiga Dušana Škodiča Triglav je naš, v katerem razkriva marsikatero zgodovinsko zanimivost iz prvega obdobja organiziranega planinstva pri nas, hkrati pa se knjiga bere kot napet roman.

Zdravje Predstojnik ortopedske klinike: "Zdaj operiramo neprimerno težje primere kot pred korono"

06.12.2023

"Epidemija covida je žal še podaljšala že tako dolge čakalne dobe na ortopediji, zaradi epidemije se je številnim stanje poslabšalo, zaradi česar so operacije zahtevnejše, ključna težava, s katero se spopadamo, pa je pomanjkanje prostorskih kapacitet."

Evropa Lovec: "Prejšnja vlada je sama delno tlakovala teren za zmago Wildersa"

23.11.2023

"Vzporedne volitve veljajo za zelo zanesljive in ta razlika nakazuje, da dejansko mogoče nekateri volivci, tudi ko so odšli z volišča, še vedno niso želeli javno povedati, za koga so glasovali," o presenetljivi Wildersovi volilni zmagi pravi Marko Lovec.

UKC Ljubljana Ko telo podhladijo in odstranijo vso kri iz telesa, imajo 20 minut za odstranitev strdkov

23.11.2023

Kirurgi UKC Ljubljana so ob pomoči tujih strokovnjakov v letu dni izvedli deset operacij, pri kateri odstranijo strdke iz najglobljih plasti pljučnih žil, medtem ko pacientu odstranijo vso kri iz telesa in ga globoko podhladijo.

Napovedano protestno zaprtje ceste Krajani Strug: "Vsa naša prizadevanja so naletela na gluha ušesa"

15.10.2023

Več krajanov Strug še vedno ne ve, ali se lahko vrnejo na svoje domove ali ne, zato so napovedali protestno zaprtje ceste proti Lučam. Pristojne oblasti pravijo, da brez strokovnih podlag ne želijo sprejeti prenagljene odločitve.

Reportaža iz Savinjske doline Mesec dni po poplavah: "Vsi se trudijo, a gre vse počasi, zima pa bo hitro tu"

14.09.2023

"Še vedno ne vem, kje je zakopan moj avto, najina hiša je enako zasuta kot pred mesecem dni. Nič naju več ne veže na Luče," pripovedujeta Bernarda In Peter Kranjc iz Strmca. Prvi šok je za njima, številna vprašanja pa ostajajo še brez odgovora.

Intervju Ksenija Benedetti: "Najbolj se moti tisti, ki misli, da je njegovo poznavanje eno in edino pravilno"

13.09.2023

Julija 2000 je bila prvič imenovana za šefinjo državnega protokola, in ta položaj zasedala polnih 18 let. A svoj pečat je pustila že v službah predtem, pušča pa ga tudi po odhodu iz Protokola, tako na svoji Akademiji za poslovni protokol kot s pisanjem.

Intervju Nobelovec Nurse: "Odkritij bo s tehnološkim napredkom vse več, družba bo morala o tem razpravljati"

11.09.2023

"Raziskovanje sem začel z željo, da bi odkril nekaj, kar bi bilo lahko uporabno pri razumevanju širše slike, ne pa s ciljem, da bi osvojil Nobelovo nagrado. Preprosto sem želel razumeti, kako deluje sistem v celicah," pravi genetik in biolog Paul Nurse.

Reportaža iz Savinjske doline Od obupa do upanja: "Kot da naše hiše nikoli ni bilo, vse je zradirano."

11.08.2023

"K nam ne morete priti čistit, ker ni kaj čistiti, ni več hiše, sploh se ne vidi, kje je stala," v joku pravi Bernarda B. Kranjc. S Petrom imata štiriletnega Tilna, doma so v Strmcu pri Lučah, v petek sta ostala brez vsega. A pomoč prihaja in upanje je.

Koncert v Minoritih EuroCubans - ko se združita kubanski temperament in izvrstno znanje klasične glasbe

21.07.2023

"S Juanom (op. de Marcosom Gonzálezom), s katerim se že dolgo poznava, sva se pogovarjala, da bi bilo zanimivo pripraviti projekt z evropskimi in kubanskimi glasbeniki," o ideji zasedbe EuroCubans, ki bo drevi nastopila v Minoritih, pravi Črt Pšeničnik.

Divji kostanj pred Dramo Peticija: Sekira in motorka mu visita za vratom. Ministrstvo: Žal ne gre drugače.

03.07.2023

Ministrstvo za kulturo pravi, da so po več strokovnih preveritvah rešitev sprejeli težko odločitev, da divjega kostanja ni mogoče ohraniti ne na trenutni ne na novi lokaciji. Medtem je peticijo "Kostanja pred Dramo ne damo" podpisalo več kot 1200 ljudi.

Zdravje Robotika v kirurgiji: hitrejše okrevanje za bolnika, lažje delo za kirurga

30.06.2023

Robotika napreduje na vseh ravneh, tudi v medicini postaja nepogrešljiva. V UKC-ju Ljubljana so kirurgi s pomočjo robotskega sistema v 5 letih izvedli okoli 1200 operacij. Robotska kirurgija prinaša hitrejše okrevanje, hkrati pa močno olajša delo kirurgu.

Stran 2 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov