Nogometaši Slovenije so Angliji zabili dva gola, a tudi to je bilo premalo za prvo točko proti nekdanjim svetovnim prvakom. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Slovenije so Angliji zabili dva gola, a tudi to je bilo premalo za prvo točko proti nekdanjim svetovnim prvakom. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci za gol prekratki proti Angležem
Srečko Katanec ocenil srečanje z Anglijo
Rokometaši kot prerojeni pod vodstvom Vujovića

To je le nekaj športnih poudarkov tedna, ki se je ravno končal. Kaj pa je pustilo največji vtis pri vas? Vabljeni, da svoje predloge zapišete v komentarjih pod tem izborom.

Teden 26 (od 8. do 14. junija)

10. Za prvo luknjo potreboval 17 udarcev
Ruski golfist Andrej Pavlov je imel res slab začetek drugega kroga na OP Avstrije, saj je za prvo luknjo potreboval kar 17 udarcev (12 nad parom igrišča). Na igrišču v Atzenbruggu je kar šestkrat zašel v vodo. To je drugi najslabši seštevek udarcev za eno luknjo v zgodovini evropske serije. Črni rekord pripada Francozu Philippu Porquierju, ki je leta 1978 na OP Francije za eno luknjo potreboval kar 20 udarcev.

9. Rokometaši so se uvrstili na EP
Slovenski rokometaši so se pričakovano uvrstili na evropsko prvenstvo. Preboj so potrdili z zmago nad Slovaško (26:20), nato pa za konec kvalifikacij ugnali še Latvijo (37:20).

8. Anna Fenninger se vrača
Po sporu med najboljšo smučarko zadnjih dveh sezon in avstrijsko krovno zvezo najbrž nihče zares ni dvomil, da si sprti strani na koncu ne bosta dali roke. Razplet je pričakovan: Anna Fenninger bo še naprej tekmovala za Avstrijo.

7. Armstead odhaja
Najbrž pa presenečenje ni tudi, da košarkarje Krke zapušča Malcolm Armstead, ki je sploh eden najboljših tujcev, ki je zadnja leta tekmoval na slovenskih igriščih.

6. Nova trenerja v Ljubljani
Ljubljanska kolektiva imata nova trenerja - nogometaše Olimpije je prevzel Marijan Pušnik, košarkarje pa Gašper Potočnik.

5. Nadal slavil po petih letih
Za kraljem peska Rafaelom Nadalom je ena najslabših sezon do zdaj. Španec si je samozavest vrnil v Stuttgartu, kjer je dobil šele drugi turnir v sezoni, po petih letih je spet slavil na travnati podlagi.

4. Slovo Urške Žolnir
Urška Žolnir je leta 2012 postala prva Slovenka z zlato olimpijsko medaljo v posamičnih športih. Kmalu je postalo jasno, da bo prihodnost bolj ali ne (kljub lanski enkratni izjemi) zapisala trenerskemu poklicu. Dobitnica dveh olimpijskih medalj se je zdaj tudi uradno poslovila.

3. Sramota na Poljudu
Zadnja trojica pripada kvalifikacijam za evropsko prvenstvo v nogometu. V petek je Evropo pretresel škandal v Splitu, ko se je na igrišču pojavil odtis svastike.

2. Zmaga Ferskih otokov
Dan pozneje so za novo senzacijo poskrbeli nogometaši Ferskih otokov, ki so še drugič v tem ciklusu premagali razglašeno Grčijo (2:1).

1. Angleži spet boljši
Za konec pa seveda tekma med Slovenijo in Anglijo. Otočani so še na četrti medsebojni tekmi pobrali poln izkupiček (2:3). Točka je bila blizu, a hkrati tako daleč.

Slovenci za gol prekratki proti Angležem
Srečko Katanec ocenil srečanje z Anglijo
Rokometaši kot prerojeni pod vodstvom Vujovića