Nosilec skupne liste Uroš Lipušček. Foto: EPA
Nosilec skupne liste Uroš Lipušček. Foto: EPA

Stranki sta v četrtek v Sežani pripravili volilno konvencijo, na kateri so poudarili, da je bila odločitev o skupni listi za evropske volitve pravilna, saj da stranki prinašata bogate izkušnje in jasno vizijo za prihodnost Evrope.

Nosilec skupne liste Uroš Lipušček je v govoru izrazil prepričanje o moči združene liste. "Naša vizija je jasna – delati za dobrobit vseh državljanov in se boriti za pravičnost, transparentnost in napredek. Evropa potrebuje glas miru, zlasti s strani generacije, ki je vojno doživela, v upanju, da bodo ti glasovi v ospredje evropske politike pripeljali več državnikov in manj kratkovidnosti pri sprejemanju odločitev," so njegove besede povzeli v sporočilu za javnost.

S takšnim pristopom se moramo po njegovih besedah lotevati tudi drugih vprašanj, kot so energetika, zeleni prehod in obnovljivi viri energije. "Vse to so teme, ki bodo drastično vplivale na to, kakšno Evropo bomo pustili svojim vnukom, in ta glas na te volitve prinašamo mi," je še dejal Lipušček.

Predsednik sveta DeSUS-a Branko Dolenc pa je poudaril podporo, ki da jo stranka uživa med državljani. "Stranka DeSUS se je po njeni notranji konsolidaciji zavestno in odgovorno podala na volitve za poslanca Republike Slovenije v Evropskem parlamentu. Naša lista odraža izkušenost, znanje, neodvisnost, modrost in klic k razumu. Takšno je tudi naše sporočilo Evropi," je poudaril. S sodelovanjem z Dobro državo so svojo odprtost samo še okrepili in obogatili, je prepričan.

Pomembnost sodelovanja in transparentnosti v politiki je v nagovoru poudaril tudi predsednik Dobre države Smiljan Mekicar. "Naša stranka je bila ustanovljena z jasnim ciljem – povečati transparentnost in odgovornost v politiki. S stranko DeSUS predstavljamo močno koalicijo, ki bo prispevala k boljši prihodnosti za vse naše državljane," je dejal Mekicar, ki verjame, da bo skupna lista pomemben glas v Evropskem parlamentu.