Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

"Samo z našim glasom lahko dosežemo, da se bo Evropa spremenila na točkah, kjer smo razočarani. Samo z volitvami lahko stvari postavimo nazaj na pravo mesto," meni.

"V demokraciji se stvari spreminjajo samo na volitvah," je v izjavi po oddaji svojega glasu na volišču v Kamniku poudaril Tonin. Volivce je pozval, naj izkoristijo možnost, da odločijo s svojim glasom, namesto da o njih odločajo drugi.

"Samo z našim glasom bomo lahko dosegli, da se bo tudi Evropa spremenila na tistih točkah, kjer smo razočarani, kjer je spodletelo," je prepričan. Obenem je poudaril, da bodo volilni izidi pomembno začrtali prihodnost Evropske unije, njeno smer in razvoj. Od njih kot tudi razmerij v prihodnji sestavi Evropskega parlamenta bodo namreč odvisne evropske politike, med drugim na področju migracij, zelenega prehoda in ohranjanja vrednot.

Tonin je pozval tudi k čim višji volilni udeležbi, saj bo ta po njegovem mnenju pokazatelj, da državljani evropske volitve jemljejo resno. "Prepričan sem, da bo volilna udeležba večja, kot je bila na zadnjih volitvah. To je vsekakor spodbuden znak, glede na to, da smo pred usodnimi časi in da evropske volitve terjajo resen pristop. Vsak glas šteje in samo z volitvami lahko dosežemo spremembe," je sklenil.