Zadnji dan kampanje so se predstavniki SDS-a zbrali na Prešernovem trgu v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Zadnji dan kampanje so se predstavniki SDS-a zbrali na Prešernovem trgu v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Nosilka liste stranke SDS, aktualna evroposlanka Romana Tomc, je ob koncu kampanje izrazila zadovoljstvo nad delom kandidatov. Dodala je, da so bili v stranki večkrat "potegnjeni" tudi v razprave o notranjepolitičnih temah, ki niso teme Evropske unije.

Predsednik SDS-a Janez Janša je medtem poudaril, da je bil SDS prvi, ki je predstavil "močno ekipo kandidatk in kandidatov" in vsebinski manifest, v katerem so povedali, kako si predstavljajo Evropo v prihodnje. "Evropa, ki bo sposobna zavarovati svoje meje, svoje ljudi in tudi svoje vrednote, Evropa, ki bo bolj temeljila na inovaciji kot na regulaciji, Evropa, ki bo resen dejavnik tudi v mednarodnem prostoru, in predvsem Evropa, ki bo zagotavljala tisto varnost, vrednote in način življenja, na katere so prisegali ustanovni očetje EU-ja," je dejal.

Z Romano Tomc se je strinjal, da bitka za mesta v Evropskem parlamentu še traja. Glede na napovedi predvolilnih anket po Janševem mnenju ni še nič odločeno, mandati še niso razdeljeni. "SDS se bo boril za boljšo Slovenijo, za boljšo Evropo, do zadnjega preštetega glasu," je dodal.

Prepričan je, da je bilo na predvolilnih soočenjih zelo malo prostora za soočenje različnih mnenj o prihodnosti Evrope, saj so prevladale druge teme. Hkrati meni, da je premier Robert Golob pred volitvami dal ogromno obljub in da se "niti ne da vsega resno komentirati".