Na Holmenkollnu je bila predvidena tudi tekma za skakalke z začetkom ob 18.00, ki pa jo je doletela enaka usoda kot moško preizkušnjo. Žirija tekmovanja je še prestavila predvideni začetek tekme na 18.30, nato pa so se vsi skupaj vdali. Na hitro so morali Norvežani spremeniti spored turneje Raw Air tako za skakalce kot skakalke, v Lillehammerju se bo tekmovalo tako v ponedeljek kot v torek.

Dve tekmi v Lillehammerju

Odpadlo moško tekmo bodo skušali nadomestiti v ponedeljek z začetkom ob 17.15, ko bi morale biti v Lillehammerju na sporedu kvalifikacije. V torek, ko je ob 17. uri predvidena posamična tekma na olimpijski skakalnici, pa bodo kvalifikacije poskušali izpeljati neposredno pred tekmo ob 15.45.

Spored je že potrdila tudi Mednarodna smučarska zveza (FIS), ki je sporočila tudi, kako je z nadomestnim terminom za žensko tekmo. Odpadlo tekmo s Hollmenkollna bodo skušali izpeljati v ponedeljek ob 20. uri. V torek pa bodo pred predvideno posamično tekmo, ki bo na sporedu ob 20. uri, izpeljali še dodatno serijo za seštevek turneje Raw Air. Na vrsti bo ob 19.15.

Constantin Schmid trenutno vodi v seštevku norveške turneje Raw Air, na kateri Žiga Jelar zaseda tretje mesto. Foto: Reuters
Constantin Schmid trenutno vodi v seštevku norveške turneje Raw Air, na kateri Žiga Jelar zaseda tretje mesto. Foto: Reuters

Vreme odneslo tekmo brez gledalcev
Tekma skakalcev je bila na sporedu predvidena ob 14.30, zaradi dežja, megle in vetra pa so začetek prestavili za dve uri. Sledila je prestavitev s 16.30 na 17.00, na odskočni mizi pa se je pojavila luža, ki je onemogočila pripravo skakalnice, pod katero zaradi bojazni pred širjenjem novega koronavirusa že tako ni bilo gledalcev.

Sorodna novica Slovenski orli tretji na Holmenkollnu

Okrnjena norveška turneja
Na Holmenkollnu je bila v nedeljo predvidena prva posamična preizkušnja turneje Raw Air, ki se je začela v petek s kvalifikacijami, v soboto pa je bila na napravi nad norveško prestolnico ekipna tekma. Na turneji trenutno vodi Nemec Constantin Schmid, drugi je Norvežan Marius Lindvik, tretji pa Žiga Jelar.

Odpadla tekma že jutri v Lillehammerju
Jelar je skupaj s Petrom Prevcem, Timijem Zajcem in Anžetom Laniškom osvojil tretje mesto na moštveni tekmi. Na posamični preizkušnji si je mesto izboril še Domen Prevc, Anže Semenič pa je izpadel v kvalifikacijah.

Odpadlo tekmo bodo skušali nadomestiti že v ponedeljek, ko bi morale biti v Lillehammerju na sporedu kvalifikacije. V torek, ko je predvidena posamična tekma na olimpijski skakalnici, pa bodo kvalifikacije poskušali izpeljati pred tekmo, je za avstrijsko televizijo ORF dejal direktor tekmovanja Walter Hofer.


SMUČARSKI SKOKI – SVETOVNI POKAL

OSLO, posamična tekma – odpovedana zaradi vremena

Raw Air turneja (2/8):          točke 
 1. C. SCHMID       NEM          380,4 
 2. M. LINDVIK      NOR          379,5 
 3. Ž. JELAR        SLO          378,9 
 4. S. KRAFT        AVT          377,0 
 5. J.-A. FORFANG   NOR          376,1 
 6. R. KOBAJAŠI     JAP          373,4 
 7. K. STOCH        POL          371,9 
 8. D.-A. TANDE     NOR          369,3 
 9. P. ZYLA         POL          368,9 
10. S. LEYHE        NEM          367,8 
...                                    
14. A. LANIŠEK      SLO          357,4 
17. P. PREVC        SLO          352,2 
19. T. ZAJC         SLO          350,2 
40. D. PREVC        SLO          116,6 
58. A. SEMENIČ      SLO          100,1 

TURNEJA RAW AIR, spored

Ponedeljek ob 17.15:
Lillehammer, tekma iz Osla
Torek ob 15.45:
Lillehammer, kvalifikacije
Ob 17.00:
Posamična tekma
Sreda ob 17.30:
Trondheim, kvalifikacije
Četrtek ob 17.00:
Trondheim, posamična tekma
Petek ob 18.00:
Vikersund, kvalifikacije (poleti)
Sobota ob 16.30:
Vikersund, ekipna tekma (poleti)
Nedelja ob 16.30:
Vikersund, posamična tekma (poleti)


SMUČARSKI SKOKI - SVETOVNI POKAL (Ž)