Big Band RTV Slovenija že deseto sezono zapored pripravlja izvrsten cikel koncertov BigBand@SiTi. V petih džezovskih večerih bodo na odru Siti Teatra v Ljubljani skupaj z gosti pripravili raznolike koncerte slovenskega in tujega glasbenega ustvarjanja.

Do aprila 2025 se bo zvrstilo pet koncertov:

  1. Poklon Janezu Gregorcu − 90 let

    Letos bi 90 let praznoval Janez Gregorc, slovenski skladatelj in eden največjih mojstrov jazzovskega aranžiranja v Sloveniji. Svojemu dolgoletnemu glasbenemu producentu bo Big Band RTV Slovenija posvetil otvoritveni koncert svojega osrednjega koncertnega cikla BigBand@SiTi, ki bo v petek, 18. oktobra 2024, v Siti teatru BTC pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Na programu bodo tako Gregorčeva izvirna dela za naš nacionalni jazzovski orkester kot tudi premierne izvedbe adaptacij njegovih umetniških del za druge glasbene sestave.

  2. Žigan Krajnčan

    Vokalist, plesalec in avtor Žigan Krajnčan bo s svojo mladostno energijo in edinstvenim plesno-pevskim nastopom skupaj z Big Bandom RTV Slovenija poskrbel za razpoloženje na visokih obratih. Večer poln funka, reggaeja, jazza in hip-hopa bo obiskovalce v plesnih ritmih popeljal v dimenzijo, kjer sta glasba in ples neločljiva. Tudi zato bodo del dvorane tokrat namenili plesnim navdušencem. Koncert v sklopu abonmajskega cikla bo v četrtek, 14. novembra 2024 ob 20h. Dirigiral bo Lojze Krajnčan.

  3. Gašper Kržmanc in Zookeepers

    Gašper Kržmanc je za svoj projekt The Zookeepers k sodelovanju povabil svoje dolgoletne glasbene sodelavce iz Orkestra Slovenske vojske, katerega član je več kot 15 let. Njegove avtorske skladbe so nastale v obdobju med pandemijo in so bile navdahnjene z rednimi obiski živalskega vrta. Eklektično mešanico glasbenih zvrsti je spretno ukrotil Aleš Avbelj, ki je s svojimi aranžmaji lepo zaokrožil glasbene portrete udomačenih in tudi povsem divjih in podivjanih živali. Koncert bo na sporedu v petek, 31. januarja 2025 ob 20.00.

  4. Poklon Thad Jones/Mel Lewis orkestru − 60 let

    Big Band RTV Slovenija vam bo v petek, 14. marca 2025, ob 20.00, pod vodstvom stalnega gostujočega dirigenta Sigija Feigla pričaral nepozabno glasbeno doživetje z glasbo legendarnega Thada Jonesa in Mela Lewisa, saj letos zaznamujemo 60-letnico ustanovitve njunega orkestra, enega najvplivnejših jazzovskih orkestrov vseh časov.

  5. Jadranka Juras

    Rdeča nič večera, ki bo v petek, 4. aprila 2025, ob 20.00, bo avtorska glasba pianista Milana Stanisavljevića, jazzovski projekt z naslovom Dva črna vrana, za katero so besedila prispevali različni avtorji: Gregor Stermecki, Maja Pihler Stermecki, Robert Jukič, Jadranka Juras in Simon Krčmar. Na koncertu, ki ga bo dirigiral Tadej Tomšič, se bo zvrstilo kar nekaj glasbenih gostov in zelo poseben duet presenečenja.

Več informacij o abonmajskem ciklu in vstopnicah lahko najdete tukaj.

Vabljeni k vpisu abonmaja!