Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough se je danes srečal s predstavniki Stavkovnega odbora novinarskih sindikatov RTV Slovenija, s katerimi so se pogovorili o podrobnostih poteka opozorilne stavke in procesu dela. Javni zavod RTV Slovenija bo tudi v času stavke zagotovil, da pravica javnosti do obveščenosti ne bo okrnjena.

Opozorilna stavka članov Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija, ki je eden od treh reprezentativnih sindikatov javnega zavoda, je napovedana za 23. maja 2022.

Vodstvo RTV Slovenija je s stavkovnimi zahtevami seznanjeno. Marsikatero stavkovno zahtevo, ki se nanaša na uresničevanje ekonomskih in socialnih pravic delavcev ter interesov iz dela, vodstvo RTV Slovenija že izvaja in jo podpira. V naslednjem tednu bodo potekala pogajanja za sklenitev sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev.

Vodstvo RTV Slovenija se nenehno prizadeva za socialni dialog z vsemi tremi sindikati in drugimi socialnimi partnerji znotraj javnega zavoda. Ob tem vse socialne partnerje vabi k nadaljevanju pogovorov, saj je to edini način za izboljšanje pogojev dela in delovnega okolja.