8. januarja 2023 na TV SLO 1 ob 20.00 namreč prihaja druga sezona priljubljene in izjemno dobro gledane serije Primeri inšpektorja Vrenka, v kateri v glavni vlogi nastopa Dario Varga. Njegovo kriminalistično ekipo pa poleg Oskarja Brajdiča, ki ga igra Lotos Šparovec, dopolnjuje nov pomočnik Tadej Krajnc (Lovro Zafred).

Dario Varga. Foto: Gregor Salobir
Dario Varga. Foto: Gregor Salobir

Druga sezona nadaljevanke, ki ima šest epizod, je nastala po treh romanih Avgusta Demšarja, vsaka zgodba pa bo obravnavana v dveh epizodah.

NEVIDNI ČLOVEK (EPIZODA 1 in 2)
V Mariboru direktorica inštituta prireja kongres, na katerem sodelujejo tudi ugledni slovenski znanstveniki, ki so uspeli v tujini. Že prvi dan pa Drava naplavi truplo glavne zvezde kongresa.

HOTEL (EPIZODA 3 in 4)
Inšpektor Vrenko očeta Borisa odpelje v prekmurske toplice, da bi oče bolje okreval po poškodbi. Namesto, da bi Vrenko užival v toplicah, pa ga inšpektorski kolega Houra vplete v razreševanje umora.

OBSEDENOSTI (EPIZODA 5 in 6)
V gozdu blizu Maribora lovec odkrije truplo, ki je tam ležalo že nekaj tednov. Inšpektor Vrenko se sprašuje, kdo od čudaških bližnjih bi lahko imel motiv za uboj znanega vinarja iz Svečine.

Dario Varga in Lovro Zafred. Foto: Gregor Salobir
Dario Varga in Lovro Zafred. Foto: Gregor Salobir

Šest delna kriminalna serija se je v začetku decembra na predpremieri prvega dela že predstavila mariborskemu občinstvu. Dvorana je bila nabito polna, občinstvo pa je zelo dobro sprejelo novo sezono. Premiere se je udeležila tudi ožja avtorska in igralska zasedba, in sicer Boris Jurjaševič, Dario Varga, Lovro Zafred, Vladan Janković, Mateja Medvedić in avtor romanov in scenarist Avgust Demšar.

Predpremiera je potekala v organizaciji konzorcija Film in Maribor, v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor in s podporo Mestne občine Maribor.