V poletnih kulinaričnih oddajah, ki so nastale v regionalnem programu TV Koper, so zajadrali na krilih mediteranske oziroma sredozemske kuhinje. Na sporedu bodo vsako soboto na TV SLO 1 pred Dnevnikom od 27. julija naprej.
Svežina domačih sestavin, začinjena z znanjem in izkušnjami kuharskih mojstrov in zanimivimi gosti, je recept za izvirno, preprosto, a hkrati prikupno in očarljivo primorsko kuhinjo.
Serija šestih oddaj o kulinariki Naj vam tekne!, kjer se bosta voditeljici Karin Sabadin in Erter Pust prepuščali poletnemu kulinaričnemu razvajanju na prepihu navdiha, spoštovanja tradicije in naravnih danosti, bo na sporedu vsako soboto ob 18.10 na prvem programu TV Slovenija.
Na eni strani bo gledalce s svojimi dobrotami oplajalo morje, večen vir navdiha. Na drugi zelene doline in pobočja, žarek sonca, darovi narave za življenje in uravnotežena prehrana. Ob pomoči slovenskih kuharskih mojstrov bosta Karin Sabadin in Erter Pust izmenjaje kuhali in preizkušali, kako so v sodobni kulinariki uporabne užitne divje rastline, školjke, soška postrv in morske ribe. Predstavili bosta tudi pripravo tako imenovane »finger food« hrane ali hrane za en grižljaj in številne ideje, kako pripraviti in postreči hrano za piknike, poletna srečanja in razvajanja, ki si jih lahko privoščimo v toplih mesecih.
Z voditeljicama bodo v oddajah kuhali priznani kuharski mojstri: Matej Tomažič iz Majerije, David Bais iz Tegole v Padni, Matjaž Šinigoj iz hotela Perla v Novi Gorici, Filip Matjaž iz restavracije COB Portorož, Jernej Podpečan iz restavracije Kamin Belveder Hoteli in Slavica Smrdel iz hotela Union.
Da bodo oddaje še bolj zanimive, bosta voditeljici v oddajah klepetali tudi z različnimi gosti, kot so Dario Cortese, poznavalec užitnih divjih rastlin, Ksenija Benedetti, strokovnjakinja za poslovno komuniciranje in bonton, Alen Šraj, sommelier tretje stopnje, Andreja Radin iz ribarnice na Markovcu, Mitja Petrič, školjkar iz Mytilusa, in Diana Avdič, cvetličarska mojstrica in članica Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije.
Karin Sabadin nas že vrsto let prebuja v priljubljeni jutranji oddaji Dobro jutro, ki se je v zadnjih sezonah razpotegnila tudi v (Dober) dan. Kuharski mojstri z različnih koncev Primorske so s svojim navdihom prevzeli ne samo gledalce, pač pa tudi Karin, ki najraje pripravlja ribe in druge morske jedi. Ustvarjalnost je njena sopotnica tudi ko razmišlja o novih projektih in televizijskih oddajah. Zadnja tri leta je kot voditeljica sodelovala pri Melodijah morja in sonca (Moderato cantabile — Spevno v MMS), pred leti na EMI – Tekmovanje za pesem Evrovizije, kjer je v green roomu čakala na rezultate z nastopajočimi, vodila je tudi dobrodelne koncerte Stopimo skupaj in je voditeljica izbora Osebnost Primorske.
Erter Pust je voditeljica koprskega dela oddaje Dobro jutro – Dober dan, kjer kot redaktorica primorskih vsebin deluje zadnjih pet let. »V moji družini smo se od nekdaj veliko družili ob hrani. Nona in nono sta več desetletij imela prvo gostilno v bližini koprskega pristanišča, zato sem že kot majhna deklica poskušala vse mogoče dobrote iz vseh koncev sveta,« pravi Erter, ki pa vseeno ni prava ljubiteljica kuhanja. Kot novinarka ustvarja tudi za informativni program Televizije Slovenija in za regionalni program koprske televizije. Energije za nove projekte ji ne zmanjka.
V galeriji so objavljene fotografije jedi, ki so jih skuhali kuharski mojstri in kuharska mojstrica v seriji šestih oddaj Naj vam tekne!