Nadzorni svet RTV Slovenija je na današnji 2. redni seji potrdil finančni načrt javnega zavoda RTV Slovenija za leto 2022, ki je usklajen s pripadajočim programsko-produkcijskim načrtom, potrjenim novembra lani. Za finančni načrt je glasovalo 9 nadzornikov.

Na današnji seji je bila z devetimi glasovi izvoljena tudi namestnica dr. Boruta Rončevića, predsednika nadzornega sveta RTV Slovenija. Položaj je prevzela dr. Tamara Besednjak Valič.

V finančnem načrtu za letos je predvideno, da bo realizacija programskega načrta javnega zavoda stala 5,8 milijona evrov več, kot je za letos razpoložljivih rednih sredstev. V največji meri je to posledica začetega obsežnega projekta zmanjšanja stroškov dela, ki vključuje tudi upokojevanje. Na podlagi sprejetega finančnega načrta za leto 2022 generalno vodstvo RTV Slovenija načrtuje v leto 2023 vstopiti z znatno nižjimi stroški dela, kar bo ključen korak k finančno bolj uravnoteženem poslovanju javnega zavoda, s tem pa k uresničevanju javnega poslanstva; to je ohranitve kakovostnih programov televizije, radia in spletnih vsebin.