Petkove večere boste tako ponovno lahko preživeli v zabavni družbi voditeljev Blaža Švaba in Melani Mekicar ter odlične 13-članske zasedbe Diamanti, ki bo tako kot do sedaj skrbela za izvajanje glasbe v živo.

Melani Mekicar in Blaž Švab. Foto: Adrian Pregelj
Melani Mekicar in Blaž Švab. Foto: Adrian Pregelj

Prva oddaja 10. marca napoveduje glasbeni obisk para glasbenih izvajalcev, ki v oddaji gostujeta premierno. To sta Vlado Kreslin in Tomi Meglič; rokerja, avtorja in vokalista, ki sta še posebej pomembno zaznamovala slovensko glasbeno krajino. Slišali ju bomo v sestavljeni priredbi dveh prepoznavnih pesmi; Lahko bi zletela in Nastalo bo. Vlado Kreslin nam bo predstavi tudi svoj aktualni hit – Skači Marko.

Vlado Kreslin in Tomi Meglič. Foto: RTV Slovenija
Vlado Kreslin in Tomi Meglič. Foto: RTV Slovenija

Oder oddaje V petek zvečer bodo zasedli še glasbeniki Mitja Šinkovec, Tilen Lotrič in Gašper Rifelj, David Novak, Ana Golavšek, Nika Svetlin, Vokalni ansambel Virilis in Dejan Praprotnik. Na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi ljubitelji nostalgije in vrhunskih glasbenih izvajalcev, saj bosta po daljšem času nastopili izjemni vokalistki Elda Viler in Ana Dežman v spremljavi All Star A Capella okteta. Prav tako pa bo gledalce z nastopom razveselil Rudi Šantl skupaj s Pajdaši.

Elda Viler in Ana Dežman. Foto: RTV Slovenija
Elda Viler in Ana Dežman. Foto: RTV Slovenija

DJ Melani, plesalke Plesnega mesta in naše gledalce bosta v ples pognala Stil in Tequila.
Spomladanska televizijska sezona napoveduje nadaljevanje iskanja izjemnih glasovnih talentov. Tokrat Nove talente iščemo med vrhunskimi pevci, ki so starejši od 16 let. Prvi nadarjeni par smo našli v Velenju, to sta sestri Julija in Hana Dermol.

Julija in Hana Dermol. Foto: RTV Slovenija
Julija in Hana Dermol. Foto: RTV Slovenija

Blaž Švab je ob štartu nove sezone povedal: »Z ekipo vstopamo v 5. sezono oddaje V petek zvečer. Na začetku si nismo predstavljali, da bo čas tako hitro tekel, kar pomeni, da nam je bilo lepo, da smo uživali. Pred začetkom nove sezone smo še vedno glasbeno radovedni, katere uspešnice si občinstvo želi slišati v nekoliko drugačnih priredbah. Oddaja po predvajanju živi na vseh mogočih spletnih platformah in z veseljem spremljamo odzive, kako starejše uspešnice, odigrane in zapete malce drugače, torej malce pomlajene, znova navdušijo vse, ki nas spremljajo doma, pa tudi v tujini. V novi sezoni bomo ponudili veliko dobre glasbe. Kar nas pa najbolj veseli, veliko tudi nove, avtorske. V Sloveniji je čutiti novo glasbeno pomlad, tako pri novih kot tudi že pri uveljavljenih izvajalcih.«

Napovednik: V petek zvečer

Oddajo si je mogoče ogledati tudi v živo. Vse, ki bi si želeli biti del zabavnega večera, vabimo, da se prijavijo na naslov www.vpetekzvecer.si ali na elektronski naslov vpetekzvecer@rtvslo.si.