Boštjan Romih. Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Boštjan Romih. Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Foto: Žiga Lovšin
Foto: Žiga Lovšin

»Za vsemi presežki, vtisnjenimi v ta izjemna domovanja, vselej stojijo ljudje. Zato se želimo zahvaliti lastnikom, ki nam odpirajo svoje domove, za zgodbe, ki nam jih zaupajo. Prav tako se jim želimo zahvaliti za strast, ki kroji njihovo bivalno okolje in ki tudi nas vedno znova navdihuje,« poudarjajo ustvarjalci oddaje Ambienti in za jubilejno 150. oddajo, ki bo na prvem programu TV Slovenija premierno predvajana 18. decembra, načrtujejo nekaj prav posebnega: obisk v eni najlepših na Slovenskem. Večkrat nagrajeno hišo s čudovitim razgledom je arhitektka načrtovala za svoje starše.

Ustvarjalci oddaje so se med pripravo dvanajstih sezon – ob pogovorih z lastniki, arhitekti in oblikovalci – tudi marsičesa naučili. Nekaj najuporabnejših nasvetov in ugotovitev bodo ob pregledu najlepših vrtov in mansard iz preteklih šestih let ob jubileju delili tudi z gledalci.

Pa je po vsem tem v Sloveniji sploh še ostal kak lep ambient, ki ga v tej priljubljeni oddaji še nismo videli? »Še v marsikateri dom smo povabljeni na obisk,« pritrjuje avtorica oddaje Mateja Košir in dodaja: »Z velikim veseljem ugotavljamo, da ustvarjalnega navdiha niti nam niti lastnikom še ne zmanjkuje, torej bomo strast lahko še naprej iskali in jo delili naprej. Na vidiku so novi primeri premišljene in trajnostne gradnje, novi individualni presežki in še veliko lekcij, od katerih se bomo lahko učili in ki nam bodo odpirale oči.«

Čeprav bo jesenske sezone oddaje Ambienti s 150. oddajo uradno konec, pa ekipa za svoje gledalce pripravlja še posebno božično darilo. V soboto, na božični dan, so pripravili še presenečenje, in sicer dodatno oddajo, praznično obarvano oddajo Ambienti.

150. oddaja Ambientov bo na prvem programu TV Slovenija predvajana 18. 12. ob 17.20. Posebna božična oddaja pa 25. 12. ob isti uri. Ne zamudite!