Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je na današnjem nadaljevanju 5. redne seje Programskega sveta RTV Slovenija Programski svet RTV Slovenija prosil za predhodno soglasje k imenovanju Patrika Grebla za vršilca dolžnosti direktorja televizije, in sicer za čas največ enega leta oziroma do imenovanja direktorice oziroma direktorja Televizije Slovenija po rednem postopku.

Programski svetniki RTV Slovenija so s široko podporo – 21 glasov za in 1 vzdržan (potrebnih je bilo najmanj 15 od 29 glasov) – dali predhodno soglasje k imenovanju predlaganega kandidata.

Patrik Greblo položaj v. d. direktorja Televizije Slovenija prevzema z jutrišnjim dnem, 22. 6. 2022.

»Patrik Greblo je izjemen poznavalec javnega medijskega servisa, saj v njem deluje skoraj 25 let. Gospod Greblo je primeren in usposobljen kandidat za opravljanje nalog vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenije, ima številne vodstvene izkušnje, domača in tudi tuja javnost pa ga prepozna zlasti po izjemnem udejstvovanju na glasbenem področju. Je glas umirjenega razuma, potrpežljivosti, povezovanja in širokega znanja. Zato menim, da bo položaj vršilca dolžnosti opravljal uspešno. «
Andrej Grah Whatmough, generalni direktor RTV Slovenija