Radio Slovenija upravičuje svojo vlogo v javnem prostoru. Foto: infografika Radia Slovenija
Radio Slovenija upravičuje svojo vlogo v javnem prostoru. Foto: infografika Radia Slovenija

Poslušanost programov Radia Slovenija je v letošnjem letu približno enaka, kot je bila v enakih obdobjih v letih 2020 in 2021. Ob tem ostaja razlika med javno in komercialnimi radijskimi mrežami še vedno ogromna: programi Radia Slovenija so imeli v novembru 2022 več kot 90.000 različnih poslušalcev več kot druga največja slovenska radijska mreža.

Dnevni doseg poslušalcev se izrazito dviguje pri dveh najbolje poslušanih programih Radia Slovenija, Valu 202 in Prvem. Tudi naši ostali radijski programi, program Ars, Radio SI, Radio Maribor, Radio Koper, Radio Capodistria in Pomursko – madžarski radio se lahko pohvalijo z ugledno poslušanostjo zvestih poslušalcev, ki cenijo kakovosten radijski program.

"Radio ostaja zaželen, sprejet in kredibilen sopotnik poslušalcev v Sloveniji," je na delo svojih radijskih kolegov ponosen direktor Radia Slovenija Mirko Štular.

Val 202 že četrti mesec zapored ostaja najbolje poslušani slovenski radijski program. Letos je dosegel svoj 20-letni rekord! Novembra se je Valu 202 namreč dnevni doseg zvišal na 15,5 %, kar je najvišji dnevni doseg v zadnjih 20 letih. Val 202 tako v letošnjem letu še vedno z naskokom ohranja največjo rast dnevnega dosega. V primerjavi z letom 2020 je število različnih poslušalcev povečal za 27.000, v primerjavi z letom 2021 pa za 22.000. Ohranja pa tudi precejšnjo prednost pred drugo uvrščenim komercialnim radiem.

Radio Prvi pa drugi mesec zapored beleži izrazitejšo rast dnevnega dosega. V novembru 2022 je povečal poslušanost na 7,9 %, kar je največja mesečna rast dnevnega dosega med vsemi radijskimi programi Radia Slovenija oz. druga med vsemi slovenskimi radijskimi postajami. S tem je tudi okrepil občutno razliko pred radijskimi programi na lestvici za njim in se z doseženimi dnevnim dosegom približal svojem letošnjemu povprečju – 8-odstotni poslušanosti.

Hvala za zaupanje.