Arkadij Winokurow Foto: RTV SLO
Arkadij Winokurow Foto: RTV SLO
false
Lalita Svete Foto: RTV SLO

Na njem se bosta kot solista predstavila ukrajinski violinist Arkadij Winokurow in avstrijska violinistka Lalita Svete.

Arkadij Winokurow je ukrajinski violinist, predavatelj na Zasebni univerzi Antona Brucknerja v Linzu, prvi violinist Arte Viva Quartetta ter uveljavljeni koncertant. Od leta 1992 živi in deluje v Avstriji, pred tem pa je nekaj časa deloval tudi kot šef dirigent in manager Kijevskega komornega orkestra. Nastopi z Dunajskimi filharmoniki so ga popeljali na turneje po Švici, Franciji, Turčiji, Slovaškem, Poljskem, Finskem, Japonskem, nastopil pa je tudi na festivalu Praška pomlad.

Lalita Svete (1996) se je z violino začela spoznavati pri petih letih v Mariboru, pozneje pa v Velenju in Ljubljani. Od leta 2008 ponovno živi na Dunaju, kjer je bil njen mentor Arkadij Winokurow. Trenutno je študentka Zasebne univerze za glasbo in umetnost na Dunaju. Je uspešna koncertantka in tekmovalka, ki je nagrade prejela v Avstriji, Sloveniji, Italiji, Srbiji ter na Češkem, Slovaškem in Hrvaškem, nastopala pa je tudi z uglednim ansamblom Zagrebški solisti.

Na koncertu pod taktirko dirigenta En Shaa bomo prisluhnili Simfoniji št. 97 iz bogatega simfoničnega opusa Josepha Haydna, koncertu za dve violini in godala, avtorja Tomaža Sveteta, ter Simfoniji št. 2, Štirje temperamenti, op. 16 FS, 29, ki jo je napisal Carl Nielsen.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija