Svet RTV Slovenija je na današnji izredni seji glasoval o kandidatih za predsednika Uprave RTV Slovenija. Na javni razpis so prispele tri prijave – prijavili so se Natalija Gorščak, Mirko Štular in Boris Tomašič. Svetniki RTV Slovenija so z večino glasov za predsednico Uprave RTV Slovenija imenovali Natalijo Gorščak.
Natalija Gorščak je od začetka junija 2024 opravljala delo vršilke dolžnosti predsednika Uprave RTV Slovenija.

Kdo je Natalija Gorščak?
Natalija Gorščak je po izobrazbi profesorica francoskega in španskega jezika. Ljubezen do medijev je pokazala že v srednji šoli, ko je ustanovila šolski radio. Z novinarskim delom je začela na Radiu Študent v 80-ih letih. Televizijsko kariero je začela graditi na Kanalu A, bila je štipendistka ameriške vlade za medije. Leta 1996 je prišla na RTV Slovenija, kjer je nabirala izkušnje v različnih enotah in na delovnih mestih znotraj javnega medijskega servisa.
Marca 2019 je bila imenovana za direktorico Televizije Slovenija, ki jo je opravljala do avgusta 2021. Od novembra 2023 je vodila Uredništva oddaj o kulturi. Natalija Gorščak je tudi članica strokovnih teles pri EBU in mednarodnih strokovnih žirij.

Dokument Program razvoja in upravljanja RTV Slovenija najdete TUKAJ.
Dokument Vizija razvoja RTV Slovenija najdete TUKAJ.

Natalija Gorščak. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Natalija Gorščak. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija