Brata Sever in mladenič z znano kavico v Ruandi. Foto: iz oddaje
Brata Sever in mladenič z znano kavico v Ruandi. Foto: iz oddaje

V sedemdelni seriji nove sezone Odbita pot sta brata Sever najprej raziskala lepote Afrike, od Ugande do Tanzanije. V Ruandi sta med drugim raziskala izvor kave, ki se najpogosteje znajde v skodelici Slovencev. Ogledala sta si znamenitosti, spoznavala kulturo ter izkusila pustolovščine in nevarnosti Afrike.

Južna Amerika pa se je izkazala za pravi izziv, saj ju je surovo sprejela in postavila njune popotniške ideje na preizkušnjo. Za zaključek pa sta se povzpela na eno izmed sedmih čudes sveta.

Tanja Zajc, urednica razvedrilne popotniške oddaje, pravi, da se je z bratoma Sever, z njuno mladostnostjo in zanosom tudi njeno življenje na poseben način spremenilo: »Na programih TV Slovenija je s prihodom Bita in Anžeta že pred letom dni zavel svež veter, ki je prinašal vibracije eksotičnega sveta. Z njunim pristnim doživljanjem običajnega življenja smo se tako starejši kot tudi mlajši gledalci, ki so že tako in tako Bitovi sledilci in občudovalci, potopili v dogajanje in z njima doživljali njune prigode ter s tem spoznavali tudi del življenja, ki morda ni tako zelo viden

Bitu in Anžetu se lahko pridružite ob petkih ob 21.25 na TV SLO 1 in raziščete čudesa afiške celine in celine sambe, plesa in aktualnih svetovnih nogometnih prvakov.