Svetniki RTV Slovenija so na današnji izredni seji uradno razrešili dosedanjega predsednika Uprave Zvezdana Martića, potem ko je ta s položaja odstopil 28. maja. Za vršilko dolžnosti je bila danes imenovana Natalija Gorščak.

Osrednje usmeritve vršilke dolžnosti predsednika Uprave RTV Slovenija

Natalija Gorščak je med osrednje usmeritve za čas delovanja kot vršilka dolžnosti zapisala, da bo v premostitvenem obdobju poskrbela za nemoteno tekoče poslovanje, obenem pa izvedla vse tiste naloge, s katerimi ni mogoče odlašati do imenovanja novega predsednika Uprave RTV Slovenija. Osredotočila se bo na: skrb za tekoče posle; analizo stanja, vključno z analizo posledic povišanja plač in stavkovnega sporazuma na finančno situacijo zavoda; pripravo izhodišč za PPN 2025 (junij), ki bodo služila za podlago priprave PPN v poletnih mesecih; ureditev časovnice dokumentov, ki morajo biti predloženi Svetu RTV Slovenija do konca leta; pripravi koledarja obveznosti po enotah do konca leta; oblikovanju predlogov začasnih rešitev najhujših težav na kadrovskem in tehničnem področju.

Natalija Gorščak je bila direktorica Televizije Slovenija do avgusta 2021. Od novembra 2023 je vodila Uredništva oddaj o kulturi. Vršilka dolžnosti predsednika Uprave RTV Slovenija je tudi članica strokovnih teles pri EBU in članica mednarodnih strokovnih žirij.