O enkratnosti in izjemnosti tega športnega dogodka pričajo tudi podatki o gledanosti.
Sprejem slovenskih nogometnih junakov na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo gledalci lahko nocoj od 19. ure dalje spremljali na TV SLO 2 in na rtvslo.si.

Televizija Slovenija
Včerajšnjo tekmo EP v nogometu med Slovenijo in Portugalsko si je ogledalo povprečno kar 26,1 % ali pol milijona (499.000) gledalcev, starih nad 4 leta, oz. 65-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa. Tekma je do sedaj hkrati tudi najbolje gledana tekma letošnjega Evropskega prvenstva v nogometu.
Največ gledalcev je sicer spremljalo 2. podaljšek, in sicer kar 558.800 oz. 77 % vseh gledalcev, ki so bili v času podaljška pred televizijskimi ekrani. Tudi najvišja minutna gledanost (592.000 gledalcev) je bila dosežena v času 2. podaljška, ob 23.39, ki hkrati tudi predstavlja najvišjo minutno gledanost na vseh slovenskih televizijah v letošnjem letu. Vsaj del prenosa tekme si je ogledalo kar 770.300 različnih gledalcev.
Viri: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva; rtvslo.si/MMC, 1. julij 2024

Multimedijski center RTV Slovenija
Tekma Slovenija – Portugalska je bila v ospredju tudi na digitalnih platformah RTVSLO.si in RTV 365.
Članek 120 minut so živele slovenske sanje, kruto jih je razcefral Diogo Costa, v katerem smo spremljali tekmo, je zabeležil 290 tisoč ogledov. Tudi ostali spletni članki, o navijačih doma in na tekmi ter odzivih po tekmi, so zabeležili več deset tisoč ogledov.
V okviru prenosa v živo smo zabeležili več kot 235.700 ogledov.
Zelo popularni so bili tudi posamezni posnetki s tekme, skupaj z nekaj deset tisoč ogledi – najbolj gledan je bil posnetek, v katerem je Jan Oblak obranil enajstmetrovko Christianu Ronaldu.
Tekma s Portugalsko je močno odmevala tudi na družabnih omrežjih. Na Facebooku so imele objave o nogometnih vsebinah na www.rtvslo.si doseg več kot 530.000 sledilcev, na Instagramu pa 50.000.

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini evropskih prvenstev uvrstila v izločilne boje.
Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini evropskih prvenstev uvrstila v izločilne boje.