Slovenska ženska alpska reprezentanca bo v soboto, 24. oktobra, s tekmo v veleslalomu otvorila zimsko športno sezono. www.alesfevzer.com Foto:
Slovenska ženska alpska reprezentanca bo v soboto, 24. oktobra, s tekmo v veleslalomu otvorila zimsko športno sezono. www.alesfevzer.com Foto:
Biatlonci bodo imeli v prihajajoči sezoni svetovno prvenstvo, ki bo v Oslu od 5. do 13. marca in tudi od tam se bodo oglašale ekipe RTV Slovenija. www.alesfevzer.com
Biatlonci bodo imeli v prihajajoči sezoni svetovno prvenstvo, ki bo v Oslu od 5. do 13. marca in tudi od tam se bodo oglašale ekipe RTV Slovenija. www.alesfevzer.com
Slovenske smučarske reprezentance v začetku oktobra - za zdaj še na zelenih površinah čakajo na začetek zimske sezone. www.alesfevzer.com
Slovenske smučarske reprezentance v začetku oktobra - za zdaj še na zelenih površinah čakajo na začetek zimske sezone. www.alesfevzer.com

Ta konec tedna se uradno začenja nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Uvodna veleslalomska tekma v avstrijskem Söldnu bo za ženske na sporedu že v soboto, 24. oktobra, za moške pa v nedeljo, 25. oktobra. Prenosa, ki se pričneta s prvo vožnjo ob 9.15 in drugo vožnjo ob 12.30, boste lahko spremljali na 2. programu TV Slovenija, prek portala MMC RTV Slovenija ali na Valu 202.

Zimska sezona 2015/16 bo na TV Slovenija ponovno pestra. Tako kot vsako leto bomo začeli z ledeniško tekmo alpskih smučarjev in smučark v Söldnu v Avstriji (že 24. in 25. oktobra), nato pa spremljali vse tekme do finala, ki bo prihodnje leto v St. Moritzu, kjer bo leta 2017 tudi svetovno prvenstvo.

V koledarju sta tudi obe tekmi v Sloveniji, Zlata lisica v Mariboru, 30. in 31. januarja, ter Pokal Vitranc, ki bo v Kranjski gori 5. in 6. marca. Slovenija bo sicer v novi zimski sezoni organizator tekmovanj za svetovni pokal še v Planici. Tam bodo poleg že tradicionalnega finala svetovnega pokala v smučarskih skokih konec marca, prvič na vrsti tudi teki (16. in 17. januarja). Rogla bo gostila deskarje 23. in 24. januarja, Ljubno pa bo že po tradiciji pripravilo tekmo svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih 13. in 14. februarja. Seveda ne smemo pozabiti Pokljuke, kjer se bodo Jakov Fak in ostali na tekmah svetovnega pokala v biatlonu letos pomerili od 17. do 20. decembra.

Biatlonci bodo imeli v prihajajoči sezoni tudi svetovno prvenstvo, ki bo v Oslu od 5. do 13. marca in tudi tam bodo prisotne ekipe TV Slovenija. Na kratko torej: na zaslonih TV Slovenija bodo ljubitelji zimskih športov lahko spremljali vse tekme alpskega smučanja razen finskih tekem ter tudi vse nastope smučarjev skakalcev, na svoj račun bodo prišli tudi privrženci smučarskega teka in biatlona. Potrudili pa se bomo tudi, da bodo na naših zaslonih odlični slovenski deskarji in smučarji prostega sloga.

Ekipi reporterjev alpskega smučanja se bo letos spet pridružil Zoran Radisavljević, ki bo ob Tomažu Hudomalju komentiral večino tekem ženskega dela pokala. Kot že vrsto let bosta moški del pokala spremljala Urban Laurenčič in strokovni komentator Matjaž Vrhovnik. Tomas Globočnik in Marjan Fortin bosta komentirala biatlon, Aleš Potočnik, Andrej Stare in Peter Kavčič pa bodo v sodelovanju s strokovnim komentatorjem Jelkom Grosom komentirali smučarske skoke.

Val 202

Športni reporterji Vala 202 bodo tudi v prihajajoči zimi pospremili vse razburljive trenutke v svetovnih pokalih. V prihajajoči zimi bo poudarek na svetovnem pokalu v smučarskih skokih, pri čemer bomo z oglašanji spremljali vse tekme, osrednji reporter pa bo Boštjan Reberšak. Tudi alpsko smučanje kljub premoru Tine Maze ostaja visoko zapisano med slovenskimi ljubitelji zimskih športov, Aleš Smrekar in druščina bodo spremljali tekme tudi v novi zimi. Dare Rupar bo spremljal dogajanje v smučarskem teku in nordijski kombinaciji, Uroš Volk pa v biatlonu in deskanju na snegu.

Poleg oglašanj na Valu 202 bodo športni reporterji vsakodnevno poskrbeli za izjave in analize v športnih oddajah Naval na šport, Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne. Za najbolj vneto športno publiko, ki si želi vrhunce slišati še enkrat ter pričakuje še več pogovorov, pa ima radijsko športno uredništvo tudi tematski spletni kanal: sport202.si.

Raziskave poslušanosti minulih let kažejo, da se ob vrhuncih tekmovalne zime poveča tudi doseg Vala 202. Letos marca, ko sta se za veliki kristalni globus borila Tina Maze in Peter Prevc, je Val 202 tudi zaradi športnega programa imel rekordni doseg v zadnjih petih letih.

MMC RTV Slovenija

Celotno zimsko dogajanje, ki ga bo prenašala Televizija Slovenija, boste lahko živo spremljali tudi na spletnem portalu MMC RTV Slovenija. Vsi pomembnejši dogodki bodo shranjeni v arhivu RTV 4D le nekaj minut po zaključku, tako da bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki bodo neposredne prenose zamudili.

Poleg tega boste na portalu oziroma podportalu zimski športi lahko prebrali številne intervjuje, zgodbe in zanimivosti iz zimskega športa. Vsebine bodo še dodatno obogatene med vrhunci sezone in še posebej na domačih prizoriščih v Kranjski Gori, na Pohorju, Pokljuki in v Planici. Tudi rubrika Športni SOS, kjer vam postrežemo z zanimivimi statističnimi podatki, bo v tem času obarvana zimsko.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija