Mezgec naj bi letos dirkal prav na vseh treh grand tourih. Foto: www.alesfevzer.com
Mezgec naj bi letos dirkal prav na vseh treh grand tourih. Foto: www.alesfevzer.com

Luka Mezgec, eden od kolesarjev v karavani, v novi epizodi podkasta Tour 202 poudarja, da tekmovalci že na startu potrjujejo, da je Tadej Pogačar najboljši na letošnji dirki. Taktika UAE-ja, ekipe prvega kolesarja sveta, je bila od samega začetka tvegana, a Jonasa Vingegaarda jim je uspelo izčrpati: "Tudi sam sem o taktiki dvomil prvi teden, saj so bili pri UAE-ju res agresivni. Mislim, da bi tudi brez te agresije Jonas v zadnjem tednu izgubljal. Nisem prepričan, da je izgubljal zaradi poškodbe, saj tudi Jonas prikazuje svoje najboljše številke. Jonas in Tadej sta najbolje pripravljena v svoji karieri in Tadej je boljši."

Sorodna novica Pogačar s sprintom dobil še drugo peklensko alpsko etapo!

Mezgec se je v teh dneh vozil predvsem v "gruppettu", skupini za glavnino, a poudarja, da je imel dobro družbo, saj se je z Matejem Mohoričem lahko pogovarjal slovensko. Slovensko pa je tudi vzdušje na Dirki po Franciji – sklepne etape se odvijajo na domačih cestah Tadeja Pogačarja in mnogo kolesarjev, ki živijo v tistem delu Francije in v Monaku. A v zadnjih dneh so ceste domače za vse slovenske tekmovalce.

"Toliko slovenskih zastav, kot sem jih ob cesti videl zadnjih nekaj etap, jih že dolgo nisem. Ne na Giru ne na Touru. Sotekmovalci me sprašujejo, ali je cela Slovenija ob cesti, ker vedo, da nas je samo dva milijona. Zastav drugih držav ni niti približno toliko kot slovenskih," je opisal član ekipe Jayco AlUla.

Sorodna novica Če bi kdo pred začetkom napovedal tako dominantnost, mu Pogačar ne bi verjel

Mezgec bo Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah. Ko se bodo te prevesile v avgust in se bo v kolesarstvu uradno začel prestopni rok, bo Slovenec miren, saj je potrdil, da si je zagotovil še dve leti v karavani. Veseli se izkušnje v Parizu: "Menim, da bodo olimpijske igre zelo zanimive za slovenske navijače. To bodo moje prve igre, vemo, kaj pomenijo za športnika. Super, da sem jih dočakal v karieri. Naredil bom, kar bom lahko in kar bo ekipa potrebovala. Forme ne morem spremeniti, lahko pa se spočijem in upam na čim boljšo dnevno pripravljenost."

Po Touru Mezgeca čaka aktivna regeneracija pred daljšo vožnjo in uigravanjem, da prebudi in aktivira mišice.

Podkast Tour 202 je na voljo po vsaki etapi kolesarske Dirke po Franciji pri ponudnikih podkastov, na spletni strani Vala 202 in na RTV-aplikaciji 365.

Luka Mezgec: Nisem prepričan, da je Jonas izgubljal zaradi poškodbe, saj je najbolje pripravljen doslej, Tadej pa je boljši