Nekaj minut preden je Pogačar prečkal ciljno črto, je njegova sestra Barbara Pogačar za TV Slovenija povedala, kako je spremljati vse dirke. "Včasih je mogoče malo strašno, sploh zdaj, ko vidimo, da se toliko dogajajo kakšni padci. Najraje pa ga spremljamo v živo, kjer ga lahko v živo bodrimo, pa tudi druge naše kolesarje in tuje, seveda."

Najraje dirke spremlja na samem prizorišču. "Včasih je težko priti na kakšen klanec, na katerega bi si želel, je naporno tudi za navijače, ki so tam ves dan na žgočem soncu. Ampak, če pomislimo, kaj morajo kolesarji dati čez, se nimamo kaj pritoževati."

Barbara Pogačar je tokrat uspeh svojega brata pospremila doma, so pa v Franciji Pogijevi starši.

Kako družina Pogačar spremlja Pogijeve uspehe

Sprejem za Pogačarja v sredo
Slovenski športni navdušenci bodo lahko Tadeja Pogačarja naslednji teden pozdravili tudi doma. Zdaj trikratnemu zmagovalcu dirke po Franciji Pogačarju bodo v sredo, 24. julija, najprej pripravili sprejem v Ljubljani, potem pa še v domači občini Komenda.

Pogačar se bo navijačem najprej predstavil v prestolnici, kot je poročal novinar TV Slovenija Nejc Furlan, bo sprejem na Kongresnem trgu ob 18. uri.

Pozneje pa se bo Pogačar predstavil še privržencem v domačem kraju Klanec pri Komendi oziroma v občini Komenda; sprejem pred tamkajšnjo občinsko zgradbo se bo začel ob 20. uri, so danes sporočili iz občine Komenda.

Vzdušje v Komendi ob zmagi Tadeja Pogačarja