Vlasov je v petek ključen pomočnik pri zmagi, naslednji dan pa je bil žrtev bolezni. Foto: ASO
Vlasov je v petek ključen pomočnik pri zmagi, naslednji dan pa je bil žrtev bolezni. Foto: ASO

Komaj se je začel prvi klanec izjemno dolge predzadnje etape, ki je ponujala festival vzponov in spustov, so prvi člani ekipe Red Bulla takoj začeli zaostajati za glavnino.

Zadnji dan kar brez treh kolesarjev
Razplet je bil presenetljiv − Dani Martinez in Patrick Gamper sta kmalu morala odstopiti, Aleksander Vlasov je v cilju zaostal več kot 34 minut, Nico Denz pa 51, s čimer je za malo zgrešil časovno omejitev in tako ne bo mogel končati dirke. V soboto bi moral v cilj priti 56 sekund hitreje. "Boleče bo, ker ne bom mogel nastopiti zadnji dan. Upam pa, da bomo na koncu lahko praznovali skupno zmago," je na družbenih omrežjih zapisal Denz.

Sorodna novica Kraljevska etapa Dunbarju, Roglič s tretjim mestom povsem blizu končni zmagi

Vila: Pripraviti se je treba na kronometer
Športni direktor Patxi Vila je po koncu etape potrdil: "Ponoči nas je zadel val bolezni. Trenutno še raziskujemo, ali je šlo za zastrupitev s hrano ali pa gre za kak drug razlog. Zbolelo je več članov naše ekipe kot tudi štirje kolesarji. Zdaj se bomo zbrali in se pripravili na zadnjo etapo."

Roglič: Z mano je trenutno vse v redu
Težav nista imela kolesarja, ki se potegujeta za zmago v dveh seštevkih − Primož Roglič v boju za rdečo majico in Florian Lipowitz v boju za belo. "Ekipa trenutno ni najbolje, ampak vsi so dali vse od sebe, zato jim izrekam veliko spoštovanje. Dali so vse, kar so še imeli. Na srečo je trenutno z mano vse v redu," je v soboto v cilju povedal kapetan ekipe.

Roglič ima v skupnem seštevku pred zadnjim kronometrom pred Benom O'Connorjem dve minuti in dve sekundi prednosti.