Tekma se bo za vedno vpisala v slovensko športno zgodovino. Foto: Reuters
Tekma se bo za vedno vpisala v slovensko športno zgodovino. Foto: Reuters

Omenjeno tekmo si je ogledalo povprečno kar 26,1 % ali pol milijona (499.000) gledalcev, starih več kot 4 leta, oz. 65-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa. Tekma je do zdaj hkrati tudi najbolj gledana tekma letošnjega evropskega prvenstva v nogometu.

Sorodna novica 120 minut so živele slovenske sanje, kruto jih je razcefral Diogo Costa

Največ gledalcev je sicer spremljalo drugi podaljšek, in sicer kar 558.800 oz. 77 % vseh gledalcev, ki so bili med podaljškom pred televizijskimi zasloni. Tudi najvišja minutna gledanost (592.000 gledalcev) je bila dosežena med drugim podaljškom, ob 23.39, ki hkrati tudi predstavlja najvišjo minutno gledanost na vseh slovenskih televizijah v letošnjem letu. Vsaj del prenosa tekme si je ogledalo kar 770.300 različnih gledalcev.

EP odmeva tudi na naši spletni strani
Tekma Slovenija – Portugalska je bila v ospredju tudi na digitalnih platformah RTVSLO.si in RTV 365. Članek 120 minut so živele slovenske sanje, kruto jih je razcefral Diogo Costa, v katerem smo podrobno spremljali tekmo, je zaznal 290 tisoč ogledov. Tudi drugi spletni članki, o navijačih doma in na tekmi ter odzivih po tekmi, so imeli več deset tisoč ogledov.

V okviru prenosa v živo smo našteli več kot 235.700 ogledov.

Zelo gledani so bili tudi posamezni posnetki s tekme, skupaj z nekaj deset tisoč ogledi – najbolj gledan je bil posnetek, v katerem je Jan Oblak ubranil enajstmetrovko Cristianu Ronaldu.

Oblak ubranil enajstmetrovko Cristianu Ronaldu

Tekma s Portugalsko je močno odmevala tudi na družabnih omrežjih. Na Facebooku so imele objave o nogometnih vsebinah na www.rtvslo.si doseg več kot 530.000 sledilcev, na Instagramu pa 50.000.

Viri: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva; rtvslo.si/MMC, 1. julij 2024

Celotno tekmo si lahko ogledate spodaj.

UEFA evropsko prvenstvo 2024: Slovenija - Portugalska, osmina finala, posnetek