Costa in Ronaldo. Foto: Reuters
Costa in Ronaldo. Foto: Reuters

Portugalski mediji so na celotno mučenje pozabili takoj ob prvi zgrešeni enajstmetrovki Slovenije. Po naslednjih dveh pa se je v državi na zahodu Evrope rodil nov junak.

Sorodna novica 120 minut so živele slovenske sanje, kruto jih je razcefral Diogo Costa

"Portugalska v četrtfinalu EP-ja zaradi rokavic Dioga Coste. Vratar je v 115. minuti poskrbel za nemogoče, zaustavil tudi vse strele v enajstmetrovkah proti Sloveniji. Neverjetni junak v večeru, ko je ekipi znova spodletelo v napadu," se je glasil dolg naslov portugalskega časopisa Publico.

"Na Diogovem hrbtu"
A niso bili edini, ki so hvalili tamkajšnjega vratarja. "Diogo Costa si je obrisal solze: Portugalska trpi, a zmaguje po kazenskih strelih in je v četrtfinalu Eura 2024," so zapisali pri Correio da Manhi in dodali: "Na Diogovem hrbtu: Portugalska je žalostno jokala, a na koncu so bile solze drugačne."

Podobno so se vratarju zahvaljevali tudi športni časopisi na Portugalskem. "Pomagajte nam, sveti Diogo! Solze veselja! Ronaldo je jokal, Diogo Costa rešil Portugalsko z obrambo vseh enajstmetrovk," je zapisal Iol.

Costa je bil glavna tema tudi pri A Boli ("Veličastna sanjska noč Dioga Coste") in O Jogi ("Diogo Costa ubranil tri kazenske strele in Portugalska je v četrtfinalu EP").

Portugalska se bo v četrtfinalu v petek pomerila s Francijo.