Ferran Torres se je tako veselil po zadetku. Foto: Reuters
Ferran Torres se je tako veselil po zadetku. Foto: Reuters

Španci so na uvodnih dveh tekmah pokazali veliko in se prebili v osmino finala (odigrali jo bodo 30. junija) še pred zadnjo tekmo, zato je selektor Španije premešal začetno enajsterico – v primerjavi s prejšnjo tekmo z Italijo je bil v prvi enajsterici Španije le Aymeric Laporte.

Španija je povedla že v 13. minuti. Albanci so iskali gol za izenačenje, a jim tega ni uspelo doseči, njihova pot na Euru 2024 se je tako končala.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Torres z glavo za špansko vodstvo
Španci so tekmo začeli silovito, v 12. minuti so nanizali dve priložnosti – najprej je Mikel Merino po predložku Jesusa Navasa streljal z glavo, z obrambo pa se je izkazal Thomas Strakosha. Nato je Joselu poskusil z glavo od blizu, žogo je poslal nekaj cm čez prečko.

Sorodna novica Hrvaške sanje so se razblinile v zadnji minuti

V 13. minuti pa je sledila zmagovita kombinacija – Dani Olmo je na desni strani s podajo lepo zaposlil Ferrana Torresa, ta pa je z 11 m streljal v levi spodnji kot, žoga se je od okvirja vrat odbila v mrežo.

V 41. minuti je bil Ferran Torres znova nevaren, po predložku z leve strani je streljal z glavo malo čez gol.

Albanci so si ob izteku prvega polčasa priigrali prvo priložnost, Kristjan Asllani je sprožil projektil z vrha kazenskega prostora, vratar Španije se je izkazal z obrambo.

V prvem polčasu so Španci zbrali osem strelov, dva v okvir vrat.

Joselu je v 47. minuti streljal z roba kazenskega prostora, žoga je šla malo mimo vrat. Španija je z ekipno igro nadzirala igro, nogometaši Albanije so stežka prišli do žoge.

V 64. minuti pa so Albanci drugič na tekmi sprožili strel v okvir vrat, Armando Broja je streljal "iz prve", vratar Španije pa je odlično branil. Albanci so iskali gol za izenačenje, v 77. minuti je Jasir Asani sprožil z razdalje, žoga je za malo švignila mimo vrat.

V 80. minuti je Alvaro Morata po izvedenem kotu streljal z glavo, žogo je poslal čez vrata.

V 92. minuti je Armando Broja streljal od blizu, meril je v levo stran, David Reya pa je s parado preprečil izenačenje ob koncu tekme.

David Reya je v 91. minuti preprečil izenačenje. Foto: Reuters
David Reya je v 91. minuti preprečil izenačenje. Foto: Reuters

Španija ni prejela niti zadetka
Španija je ob Portugalski, ki jo tekma zadnjega kroga proti Gruziji čaka v sredo, edina reprezentanca s polnim izkupičkom. Premagala je tudi Italijo in Hrvaško, ob tem pa še ni prejela zadetka.

SKUPINA B

Düsseldorf:
ALBANIJA - ŠPANIJA 0:1 (0:1) (Düsseldorf)
40.586; Torres 13.

Sodnik: Glenn Nyberg (Švedska)

Leipzig:
HRVAŠKA – ITALIJA 1:1 (0:0)
38.322; Modrić 55.; Zaccagni 98.

Evropsko prvenstvo v nogometu 2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
Skupina B
1.
Španija
3 3 0 0 5:0 9
2.
Italija
3 1 1 1 3:3 4
3.
Hrvaška
3 0 2 1 3:6 2
4.
Albanija
3 0 1 2 3:5 1